PUBG’nin yaratıcısı olan Krafton, sanal insan’ı ANA’yı tanıttı

Yayın tarihi: 19 Haziran 2022 Pazar 8:30 am - Güncelleme: 18 Haziran 2022 Cumartesi 11:50 am

Son yılların en popüler oyunlarından PUBG’nin yaratıcısı olan Krafton, yeni bir projeyle geri döndü. Ancak Krafton bu kez yeni bir battle royale oyunu geliştirmedi. Bunun yerine ANA adını verdiği, son derece gerçekçi bir görünüme sahip dijital insan modelini görücüye çıkardı.

Krafton’un ANA’yı tam olarak ne amaçla geliştirdiği bilinmiyor ancak şirketin yayınladığı ilk açıklamaya bakarsa kısa süre sonra ANA’yı bir Instagram fenomeni ya da yeni bir internet yıldızı olarak görebiliriz. En azından şirketin hedefi bu yönde.

Krafton yöneticisi Josh Seokjin Shin, sanal insan ANA’nın yakında ilk orijinal şarkısını çıkararak eğlence ve espor alanındaki tanınırlığını artıracağını söylüyor.

ANA

 

ANA’nın yayınlanan ilk görseli, yüzde 100 gerçekçi görünmese de oldukça gerçekçi bir görünüşe sahip olduğunu gösteriyor. Ancak PUBG’nin yaratıcısının ANA’yı ne kadar gerçekçi yaptığını tam anlamıyla görebilmek için sadece yüzünü değil, vücudunun tamamını sergileyen bir görsel ya da daha da iyisi hareket halinde olduğu bir video görmemiz gerekiyor. Eğer ANA hareketli olduğu bir videoda da gerçekçi görünüyorsa Krafton’un iddiası o zaman desteklenmiş olacak.

PUBG’nin yaratıcısı sadece gerçekçi bir avatar geliştirmekle kalmıyor, ANA’nın gerçek bir insan gibi davranmasını sağlayacak bir yapay zeka teknolojisi de kullanıyor.

Şirketin ANA’yı tam olarak nasıl kullanacağını kestirmek güç. Ancak MetaVerse gibi sanal dünyaların çok yakın olduğu bu dönemde sanal insanların da hayatımıza girmeye başlaması kaçınılmaz görünüyor.

Ferrari 2026’ya kadar 15 yeni otomobil çıkaracak