PUBG’nin yeni eklentisi tepki çekti… PUBG oyununu neden siliyorlar?

Yayın tarihi: 3 Haziran 2020 Çarşamba 12:41 pm - Güncelleme: 3 Haziran 2020 Çarşamba 1:51 pm

Milyonlarca kullanıcısı olan PUBG oyununun yeni eklentisi tepki çekti. sosyal medyada # PubgOynamaOynattırma etiketinin TT olması kullanıcıların PUBG’ye neden tepki gösterildiği merak konusu oldu. Bir şaman heykeline yapılan ‘tapınma’ ritüeli sonrası oyun içinde hediyelerin verilmesi sosyal medyada bunun sadece bir oyun olduğunu unutan kullanıcılar tarafından tepki ile karşılandı. Öte yandan oyun içindeki haritalar tüm farklı kültürleri yansıtıyor. Geçtiğimiz ay Ramazan eklentisi oyuna geldiğinde başka ülkelerde ‘Ramazan’ eklentisine herhangi bir tepki de gelmemişti.

Yakın zaman önce son güncellemesiyle Miramar haritasına kavuşan PUBG Mobile’a sosyal medyada büyük tepki gösteriliyor. Twitter’da “pubgoynamaoynattırma” etiketi açan kullanıcıların, oyun içerisinde silah almak için puta tapma hareketini yapmak gerektiğini ve bunun dini olarak oldukça çirkin bir durum olduğunu paylaşıyorlar.

Oyuna yerleştirilen bazı noktalarda bulunan putlar çeşitli silahları içinde barındırıyor. Oyuncular karşılarına çıkan putları önünde durduklarında normalde silah almak için bastıkları tuşa basınca “tapınılıyor” ibaresi ortaya çıkıyor. Yaşanan bir başka durum ise yerden alınan elmaları putlara fırlatan bazı kullanıcılar silah alabildiklerini söylüyor.

Çok sevilen PUBG Mobile geliştiricisi Tencent’ten puta tapmayla ilgili henüz bir açıklama gelmezken, bu olayın oyunun kullanıcı kitlesini ne derece etkileyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak.

İşte PUBG’nin sadece bir oyun olduğunu unutan kullanıcıların tepkileri: