PUBG Mobile rekora doymuyor

Yayın tarihi: 30 Mart 2021 Salı 7:30 am - Güncelleme: 29 Mart 2021 Pazartesi 5:25 pm

PUBG Mobile rekorlarına bir yenisini daha ekledi. Milyonlarca oyun severin oynadığı oyun ile beraber rekor sayıda gelir elde etti.

Oyun sektörü Covid-19 salgınından olumlu yönden en çok etkilenenler. Öyle ki kullanıcı sayısı o kadar arttıki bazı oyun firmaları kullanıcı sayısından dolayı serverlarını geliştirmek durumunda kaldı. Salgından dolayı her ne kadar birçok yeni oyun çıkışını erteleseler de mevcut oyunlar kullanıcı sayısını oldukça fazlalaştırdı.

Eve kapanan insanların sıkılmamak adına yaptığı başlıca aktivitelerden biri oyun oynamak oldu. Bu artış mobil, PC, Play Station kısaca tüm platformlarda oldu. Durum böyle olunca firmaların kazançları da tavan yaptı. Bu arada söylemek lazım Twitch yayıncılarının da oyuncu artışında büyük rolü bulunuyor.

PUBG Mobile

Twitch platformunda da yayın yapan kullanıcıların artışı dikkat çekti. Yayıncıları izleyen oyunseverler de daha fazla oyun oynamaya başladı. Konumuza geri dönecek olursa oyun firmaları bu artıştan çok yüksek gelirler elde etti. En popüler oyunlardan belki de en popüler olan PUBG Mobile de rekor kıran oyunlardan oldu.

Son yapılan araştırmalar sonucu oyunun 5,1 milyar dolar hasılat elde ettiğini ortaya çıkardığını gösteriyor. Rapor, verilerini analiz eden ve oyunun 2020’den kazandığı toplam para miktarını paylaşan Sensor Tower’dan geldi. PUBG Mobile, yalnızca oyuncu harcamalarından günde yaklaşık 7,4 milyon dolar kazanıyordu ve bu rakam 2020’de 2,7 milyar doları buldu. 2020’nin ilk dokuz ayında oyun, dördüncü çeyrekte 555 milyon dolar ile çeyrek başına 704 milyon dolar gelir elde etti.

Messier 87 kara deliğinin bugüne kadarki en net görüntüsü ortaya çıktı