PTT’nin 2 milyon dolarlık altınına ne oldu?

Yayın tarihi: 21 Şubat 2022 Pazartesi 12:14 am - Güncelleme: 21 Şubat 2022 Pazartesi 12:15 am

CHP’li Deniz Yavuzyılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda PTT AŞ.’de 2019 yılında 2 milyon doların kayıp olduğunu açıklamıştı. Konu hakkında TELE1’e açıklamalarda bulunan Deniz Yavuzyılmaz “PTT’nin altın alma satma işi yasal mıdır” diye sordu ve cevabını verdi.

Teftiş Kurulu Başkanı’nın raporunu okuyuyan Deniz Yavuzyılmaz altın alıp satma işleminin kanuni olmadığını söyledi. Geçtiğimiz günlerde de açıklama yapan Yavuzyılmaz PTT A.Ş.’nin özel bir şirkete aktardığı 2 milyon doların kayıp olduğunu ve kayıp paranın PTT Teftiş Kurulu raporlarında yer aldığını belirtmişti. CAnlı yayında flaş açıklamalarda bulunan Yavuzyılmaz “PTT’nin adlığı 2 milyon dolarlık altını nerede?” diye sordu.

2 MİLYON DOLAR NASIL BUHAR OLDU?

“AK Parti’nin kayıp altın dosyası” başlığıyla açıklama yapan Deniz Yavuzyılmaz, “PTT A.Ş.’nin ‘altın’ alım satım işi için özel bir şirkete aktardığı 2.000.000 Dolar’ın buharlaştırıldığını tespit ettik. Paralar ve altınlar kayıp” ifadelerini kullandı.

Ardında da vurgun yöntemini açıklayan Yavuzyılmaz, şu ifadeleri kullandı:

“2018’de PTT Genel Müdür ve yardımcısı kaynağından altın alım satım işi için bir şirketle 3 yıllık kar ortaklığı protokolü imzalar. Şirketin yönetimine PTT’den de bir daire başkanı girer. Ertesi gün bu şirkete, teminat dahi alınmadan, 2 milyon dolar aktarılır. Şirketin Ziraat Katılım Bankası ortak hesabındaki para, aynı bankada hesapları bulunan bir kısım şirket yöneticileri tarafından amacı dışında cari işlemlerinde kullanılır. Paranın 1,5 milyon dolarlık kısmı şirket kasasına nakit çekilir. Sonraki banka hesap hareketlerinde bu paranın izine bir daha rastlanmaz. 500 bin dolarlık kısmın ise Dubai’den altın alımı için teminat verildiği söylenir. Ancak bu altın alımının yapıldığı da tespit edilemez. Bu süreçler içinde PTT’ye bir kar payı da ödenmez. Neticede kamu kaynağı olan 2 milyon dolar buharlaşıp gider”

AKP’nin kayıp altın dosyası! 2 milyon dolar buhar oldu