PSN Çin’de geçici olarak durduruldu

Yayın tarihi: 13 Mayıs 2020 Çarşamba 8:22 am - Güncelleme: 13 Mayıs 2020 Çarşamba 10:03 am

PlayStation’ın çevrimiçi mağazası olan PlayStation Store( PSN ) Çin’de askıya alınmış durumda.

Play Station ‘dan ardı ardına haberler gelmeye devam ediyor. Son haberimizde Play Station5’in büyük bir ihtimalle yapay zeka desteği ile gelebileceğini aktarmıştık. Fiyatı konusunda ise kullanıcılarını memnun etmeyeceği konuşuluyor. Firma ise satış fiyatının fazlalığına rağmen hedefi tam 6 milyon adet PS5 satmak. Ancak tüm bu hedefleri belki de sekteye uğratacak bir gelişme ise Çin’de yaşandı. PlayStation’ın çevrimiçi mağazası olan PlayStation Store( PSN ) askıya alınmış durumda.

PSN

PlayStation Store ‘nin neden alındığı konusunda kesin bir bilgi yok. Hatta tekrar açılıp açılmayacağı dahi bilinmiyor. Ancak böyle ani bir kapama ve Niko Partners’ın kıdemli analisti weweibo ‘in açıklamalarına göre askı geçici. Askıya alınmasının nedeni ise Daniel Ahmad‘a göre Çin’in mikro blog sitesi olan Weibo‘da yer alan paylaşımlarla illegal bazı işlemlerin olduğu ve yayıldığı. Ahmad attığı tweette “Bunu paylaşmamın tek sebebi, şaka yapmıyorum, bir Xbox hayranının Weibo’da yaptığı paylaşımda, denizaşırı servislere kolayca erişilebilirlik sağlayan gizli elementler olduğu konusunda otoritelere şikâyette bulunduklarını iddia etmesi oldu.

Hemen sonrasında askıya alındı. Neler olacağını göreceğiz” şeklinde açıkladı. Çin’de zaman zaman birçok oyun firması hem güvenlik hem de siyasi nedenlerle sorun yaşarken, kullanıcılar bunları ya sahte kopyalar bularak ya da HongKong mağazaları üzerinde satın alınıyor. PlayStatiton Store ‘nin ne zaman tekrar aktif olacağı şu an muamma.

Redmi K30 5G Racing Edition Snapdragon 768G ile geliyor!