PSG – Başakşehir maçında ‘ırkçılık’: UEFA soruşturma açtı

Yayın tarihi: 8 Aralık 2020 Salı 11:29 pm - Güncelleme: 9 Aralık 2020 Çarşamba 11:43 am

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Paris Saint-Germain (PSG) ile yapılan maçta Rumen dördüncü hakem Sebastian Coltescu’nun Medipol Başakşehir yardımcı antrenörü Pierre Webo’ya ırkçı saldırıda bulunmasının ardından UEFA, soruşturma başlatıldığını açıkladı.

UEFA, PSG – Medipol Başakşehir karşılaşmasında yaşanan olayların farkında olduğunu ve kapsamlı bir şekilde inceleneceğini açıkladı.Irkçı saldırının ardından temsilcimiz Başakşehir sahadan çekilirken, UEFA’dan yapılan açıklamada, “Başka bir 4. hakemle maça devam edilmesi konusunda iki kulüple de anlaşmaya varılmıştır. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma yapılacaktır. Futbolda ırkçılık ve ayrımcılığın hiçbir şekline yer yok” ifadelerine yer verildi.

MUSTAFA ERÖĞÜT: DURUŞUMUZU SERGİLEDİK

Başakşehir CEO’su Mustafa Eröğüt maça çıkmama kararı alarak bir duruş sergilediklerini belirterek futbolcuların sahaya çıkmak istemediğini, PSG’li Neymar, Mbappe gibi yıldızların da desteklerini olduğunu söyledi ve maçın Çarşamba günü yeniden oynanacağını söyledi.Maçın bugün kaldığı yerden devam edeceğini söyleyen Eröğüt, “UEFA önce maçın 10 dakikalığına durduğunu, daha sonra VAR hakemlerinden biriyle değişim yapılacağını belirtti ama biz duruşumuzu sergiledik. Maç yarın kaldığı yerden devam edecek, farklı hakemlerle maçı oynayacağız” dedi.

“NEYMAR, MBAPPE ÇOK DESTEK OLDU”

Neymar ve Mbappe’nin kendilerine çok destek verdiğini belirten Başakşehir CEO’su, “PSG, Neymar ve Mbappe bize çok destek oldu. Oyuncuların birlikte çıkması, ırkçılık karşıtı hareketi birlikte yapması teklif edildi, oyuncular bu hakemler olduğu sürece çıkmamak istedi. Soyunma odasında bir toplantı yaptık, başkanımız da bağlandı ve kararımız sahaya çıkmamak oldu” ifadelerini kullandı.

Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, bugüne (9 Aralık Çarşamba) ertelenen PSG maçının, TSİ 20.55’te kaldığı yerden devam edeceğini açıkladı.

BAŞAKŞEHİR BAŞKANI GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ: BUNA DUYARSIZ KALAMAYIZ

Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ TRT Spor’a yaptığı canlı bağlantıda, “4.Hakem Webo’ya dönüp “Şu negroyu atın” diyerek kırmızı kart gösterdi. Dünyanın en büyük organizasyonlarından birinde bunun olmasına göz yumamayız. 4. Hakem sahaya dönecekse, biz maça çıkmıyoruz” dedi. Bundan kısa bir süre sonra tekrar açıklama yapan Gümüşdağ, “4. hakem maçtan alındı” dedi.

TFF’DEN AÇIKLAMA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Paris Saint-Germain karşılaşmasında 4’üncü hakem Sebastian Coltescu’nun ırkçı ifadelerine maruz kalan İstanbul Başakşehir Yardımcı Antrenörü Pierre Webo’ya destek mesajı yayımladı ve konunun takipçisi olunacağını ifade etti.

TFF’den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki temsilcimiz Medipol Başakşehir’in, PSG ile deplasmanda oynadığı mücadelenin 4. hakemi tarafından Medipol Başakşehir Yardımcı Antrenörü Pierre Webo’ya olan ırkçılık söylemi, insanlık adına asla kabul edilemez bir suç ve utançtır. Olayın yaşandığı andan itibaren TFF Başkanı Sayın Nihat Özdemir ile TFF 1’inci Başkanvekili ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Servet Yardımcı, ayrıca TFF yetkilileri, Medipol Başakşehir Kulübü Başkanı Sayın Göksel Gümüşdağ ve UEFA yetkilileri ile temasa geçmiştir. Türkiye Futbol Federasyonu, bu gece yaşanan olayın takipçisi olacak, gerekli tüm soruşturmaların yapılmasında temsilcimiz Medipol Başakşehir’in yanında olacaktır. Üyesi olduğumuz UEFA’nın, yıllardır sürdürdüğü ırkçılıkla mücadelesini göz önüne alarak, yaşananları titizlikle inceleyeceğine ve gerekli cezayı vereceğine inanıyoruz.”

YAŞANAN IRKÇLIĞA SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI