PS5 ve Xbox Series her an zamlanabilir

Yayın tarihi: 3 Nisan 2022 Pazar 11:00 am - Güncelleme: 2 Nisan 2022 Cumartesi 12:58 pm

Konsol üretiminde çip kaynaklı kriz maliyetleri arttırdı. Hem Microsoft, hem de Sony küresel bir zam için nabız yokluyor. Eğer zam gelirse PS5 ve Xbox Series’in Türkiye fiyatları da önemli oranda artacaktır.

PS5 ve Xbox Series için zam yolda! Bir süredir bazı otomobil üreticilerinin çip sıkıntısı nedeniyle üretime ara verdiğine tanıklık ediyoruz. Fakat sıkıntı yaşayan tek sektör otomobil değil. Otomobil üreticileri kadar teknoloji tarafındaki isimler de zor günler yaşıyor. Özellikle de konsol üreticileri.

Bilindiği üzere yeni nesil konsollar satışa sunulalı yaklaşık olarak 1 sene oldu. Fakat Türkiye de dahil pek çok ülkede stok sıkıntısı hiç bitmedi. İlk etaptaki stok sıkıntıları klasik olarak pandemiye bağlandı. Fakat pandemiye rağmen hayat bir şekilde normale döndü.

 

Xbox Series

Hayat normale dönmüş olsa da çip sektöründeki kriz bir türlü aşılamadı. Otomobil üreticilerinden tutun da geniş bir kesim çip sıkıntısından ötürü üretim bandını durdurmak zorunda kaldı.

Özellikle üst segment çiplere olan ilgi fiyatların da nispeten yukarı tırmanmasına zemin hazırladı. Bu bağlamda çip fiyatlarının artması, bazı zamları da tetiklemiş oldu.

Bazı yabancı kaynaklı haberlere göre çip sektöründe yaşanan sıkıntılar yüzünden konsollara zam gelmesi an meselesi. Zaten Switch değerinin hayli üzerinde satıldığı için Nintendo tarafında bir sorun yok. Lakin Sony ve Microsoft’un zam için birlikte hareket etmeleri bizler için çok da büyük bir sürpriz olmayacaktır. Yine de bekleyip göreceğiz.

Disney ‘Obi-Wan Kenobi’ ile ilgili yeni açıklama!