PS5 stoklara geliyor

Yayın tarihi: 1 Aralık 2020 Salı 8:00 am - Güncelleme: 30 Kasım 2020 Pazartesi 4:57 pm

 Sony, 2020 yılı bitmeden PS5 ürünlerinden oluşmak üzere bir part daha satışa sunacağını açıkladı.

Sony ve Microsoft, Amerika’da devam eden tatil sezonu indiriminden yararlanmak için bu ayın başlarında yeni nesil oyun konsollarını piyasaya sürdü. Hem Sony PS5 hem de Xbox Series X/S, adeta yok sattı diyebiliriz. Tabii ki, bu konsolların içinde barındırdığı yeni nesil performansı ve donanımı dikkate almaları gerekiyor. Her iki şirket de konsolların iterasyonunu başlatıp satışa sunarken, talebi karşılayamadılar. Bu, çok sayıda tüketicinin sezon boyunca hiçbirini eline alamadığı için hayal kırıklığına uğramasına neden oldu.

PS5

Sony, yıl sonundan önce perakendecilere daha fazla ünite getireceğini açıkladı. Yani 2020 yılı bitmeden stoklarda yine PS5 görebileceğiz. Öte yandan Microsoft, Black Friday satışı sırasında hisse senedi sorunları ile de mücadele etti. Şirketin tatil sezonunda da daha fazla stok getirmesini bekliyoruz.

Microsoft’un resmi blog yazısı, şirketin diğer nesillerden daha fazla konsol sattığından bahsediyor. Sadece bu değil, yeni nesilde daha fazla oyun oynandı ve yeni konsolların yaklaşık yüzde 70’i artık Xbox Game Pass kullanıyor. Bu rakamlar ve iddialar göz önüne alındığında, Xbox Series X | S’nin yeniden stoklara gireceğini söyleyebiliriz.

Aynısı Sony PS5 için de geçerli. Çünkü çok sayıda oyuncu, talebi karşılayamamak için markayı ve üçüncü taraf perakendecilere yöneldi. Sonuç olarak, pek çok oyuncu, bayiler aracılığıyla biraz daha fazla harcama yaparak konsolları satın almaya karar verdi. Ortalama olarak, satıcıların çoğu konsolları karaborsada yaklaşık 1.000 ila 1.500 dolara satıyor. Aslında, PS5’in dijital versiyonunu eBay’de yaklaşık 32.000 dolar ve hatta bir Xbox Series X’in ise 8000 dolardan satıldığını gördük.

Ford Puma fiyatları yine güncellendi