PS5 güç tüketimiyle göz dolduracak

Yayın tarihi: 24 Eylül 2019 Salı 1:40 pm - Güncelleme: 24 Eylül 2019 Salı 1:40 pm

Sony’nin önümüzdeki yılın sonlarına doğru satışa sunması beklenen konsolu PS5 hakkında bazı yeni detaylar ortaya çıktı. İşte ayrıntılar.

PS5 güç tüketimiyle göz dolduracak. Bilindiği üzere hem Sony, hem de Microsoft şu aralar yeni nesil konsolları üzerinde çalışıyorlar. Eğer büyük bir aksilik yaşanmazsa iki ismin de yeni konsollarını 2020 sonlarına doğru satışa sunması bekleniyor.

Microsoft yeni nesil konsolu ile ilgili bilgi vermekten kaçınırken, Sony, PS5 hakkındaki açıklamalarına bir yenisini daha ekledi.

Malum, daha önce PlayStation 5’in teknik özellikleri açıklanmıştı. Hatta canlı demolarla cihazın yükleme süresinin PS4’e oranla çok daha hızlı olacağı gözler önüne serilmişti.

Şimdi ise PS5 ’in dinlenme modundaki güç tüketimine ilişkin bazı bilgiler verildi. Sony tarafından yapılan açıklamaya göre yeni nesil PlayStation konsolu dinlenme modundayken yalnızca 0.5W enerji tüketecek. Bu tüketim miktarının PS4’e oranla kat ve kat daha az olduğunu söylemek mümkün.

Elbette önemli olan cihaz satışa sunulduğunda vaat edilenlerin gerçekleşmesi. Zira yeni bir konsol çıkacağı zaman önceden vaat edilenlerle, final sürümünde kullanıcıya sunulan özellikler her zaman birbirini tutmuyor.

Huawei Mate 30 ve Mate 30 Pro ülkemizde başarılı olabilir mi?