PS5 Dualsense PS4’te çalışmıyor

Yayın tarihi: 4 Kasım 2020 Çarşamba 7:30 am - Güncelleme: 2 Kasım 2020 Pazartesi 10:52 pm

Sony’nin yeni nesil konsolu PS5 için geliştirdiği Dualsense Nintendo Switch’te dahi çalışıyor. İşte detaylar.

Konsol sektörünün önde gelen isimlerinden biri olan Sony yeni nesil konsolu için geri sayıma devam ediyor. Tüm dünya ile aynı anda ülkemizde de satışa çıkacak olan konsolun bazı aksesuarları şimdiden Amerika’da satışa çıkmış durumda. Bu bağlamda PS5 almayı düşünenler şimdiden gidip yeni bir Dualsense’i satın alabiliyorlar.

ABD’li bir YouTuber da tam olarak böyle yapmış ve daha PS5’i satın almadan PS5’in kontrolcüsü Dualsense’i edinmiş. İşin asıl önemli tarafı ise YouTuber’ın Dualsense ile yaptıkları.

Dualsense

ABD’li YouTuber PS5’in kontrolcüsünü sırayla PS4, PC, PS3 ve Nintendo Switch üzerinde denemiş. Dualsense PS4’te kablolu ya da kablosuz hiçbir şekilde çalışmamış. PC’de ise uzaktan PlayStation oynama modunda çalışmış.

PS3’te ise kabloyla bağlandığında sorunsuz bir şekilde çalışmaya başlamış. İşin garip yanı ise bu kontrolcünün Nintendo Switch’te de sorunsuz bir şekilde çalışması.

Elbette Dualsense’in Switch’te çalışması için ekstra bir adaptöre ihtiyaç var. Bu adaptör sayesinde Dualsense, Nintendo Switch’e bağlandığında sorun çıkarmadan çalışmış.

Asıl merak edilen unsur ise Dualsense’in PS4’te neden çalışmadığı. Tamam DualShock 4’ün PS5’te çalışmaması anlaşılabilir bir durum. Fakat Dualsense’in PS4’te çalışmasının Sony’e pek bir zararı olmazdı. En azından bizim düşüncemiz bu yönde. Peki sizlerin bu konudaki görüşleri nelerdir?

AirPods Pro değişim programı başladı