PS5 bekleyenlere kötü haberlerimiz var

Yayın tarihi: 23 Mart 2021 Salı 7:27 am - Güncelleme: 22 Mart 2021 Pazartesi 6:29 pm

PS5 satın almak için bekleyenlere kötü bir haberimiz var.  Uzmanlara göre PlayStation 5 stok sıkıntısı 2022’ye kadar devam edebilir. İşte detaylar.

Uzun bir süredir pandemi nedeniyle üretim tarafında aksaklıklar yaşanıyor. Bu aksaklıklar ne yazık ki hala giderilebilmiş değil. Özellikle de çip sektöründe büyük bir boşluk söz konusu. Hali hazırda çip sektöründeki arz – talep dengesi tamamen bozulmuş durumda.

PS5

Bilindiği üzere madencilik için GPU ve ASIC tarafında yoğun bir talep söz konusu. Hali hazırda piyasada sıfır ekran kartı bulmak çok zor. Fiyatlar da 2 hatta 3 katına çıkmış durumda.

Bir de bunun üzerine yeni nesil konsollar için gereken çip gücü eklenince, ortaya içinden çıkılmaz bir sıkıntı çıktı.

Çünkü günümüz üst segment akıllı telefonları da üst seviye çiplerle çalıştığı için arz talep dengesinde büyük bir şaşma söz konusu.

Geçtiğimiz günlerde bazı otomobil üreticilerinin çip sıkıntısı nedeniyle üretime ara vereceği iddia edilmişti. Hatta akıllı telefon sektöründeki stok sıkıntıları da çip yokluğuna bağlanmıştı. İşin kötü yanı ise PS5 stok sıkıntısı da direk olarak çip yokluğuyla ilişkilendirilmiş durumda.

Pek çok uzman 2022’den önce PS5’te yaşanan stok sıkıntısının bitmeyeceğini söylüyor. Çünkü çip olmadan PS5 üretimi de mümkün değil. Üretilen PS5’ler de rafa inmeden satılıyor. Görünen o ki 2021 teknoloji sektörü açısından pek de iyi bir yıl olmayacak. Yine de bekleyip göreceğiz.

Zack Snyder’s Justice League çok beğenildi