PS Remote Play uygulamasını Apple için güncelledi

Yayın tarihi: 15 Ekim 2020 Perşembe 9:30 am - Güncelleme: 14 Ekim 2020 Çarşamba 3:25 pm

PS5 için ilk güncelleme sürpriz bir şekilde iPhone için yayınlandı. Güncelleme ile uzaktan oynatma HDR’ı da destekleyecek.

PlayStation 5 için artık gün saymaya başladık. Türkiye’de 9.000 TL bandında satılacak olan PS5 için ilk güncelleme bugün yayınlandı. Bildiğiniz gibi PlayStation 4 ile uzak oynatma özelliği gelmişti. Bu özellik sayesinde PS Vita ve mobil cihazlarda PS4 sistemine aynı Wi-Fi ağı üzerinden bağlanıp oyunları telefon veya PS Vita’dan oynayabiliyorduk.

PlayStation cephesi PS Remote Play uygulamasını bugün iPhone ve iPad tarafında güncelledi. Güncelleme ile uygulama simgesi ve tasarımın değişmesinin yanı sıra sadece PS5’te kullanılacak olan HDR özelliği de eklendi. Artık destekli telefonlarda PS5’i HDR grafikler ile oynayabileceksiniz.

Güncellemeyle birlikte DualSense’in akıbeti de belli oldu. Görünüşe göre ilk etapta DualSene kontrolcüler iOS cihazlarda çalışmayacak. Çünkü kullanım talimatlarında şimdilik sadece DualShock 4 görünüyor. Muhtemelen PS5’in çıkışı ile güncelleme gelecektir ve DualSense de iOS cihazlar ile uyumlu olacaktır.

PS5 için ilk güncelleme

PS5 için ilk güncelleme ile gelen yenilikler

  • Şimdi Uzaktan Oynama’yı kullanarak bir PlayStation 5 konsoluna bağlanabilirsiniz.
  • Ekran tasarımları güncellendi.
  • PS4 veya PS5 sisteminde yapılan düğme atamaları artık Uzaktan Oynama’da kullanılabilir.
  • Artık iOS 14 veya iPadOS 14 kurulu olan bir mobil cihaz kullanırken DUALSHOCK 4 kontrol cihazında PS düğmesini, dokunmatik yüzeyi ve hareket algılamayı kullanabilirsiniz.
  • iOS 14 veya iPadOS 14 kurulu olan bir mobil cihaz kullanıyorsanız, PS4 veya PS5 sisteminizin bulunabilmesi için bu uygulama için yerel ağ erişimini etkinleştirmeniz gerekir.

Xbox Series X geriye uyumluluk nasıl olacak?