PS 5 çıkış tarihi Sony tarafından açıklandı

Yayın tarihi: 10 Ekim 2019 Perşembe 10:32 am - Güncelleme: 10 Ekim 2019 Perşembe 10:32 am

PlayStation 5 çıkış tarihi bugün Sony tarafından açıklandı. PlayStation 5 tam 1 yıl sonra bizlerle birlikte olacak. İşte PS5’in detayları.

Sony, yeni nesil oyun konsolu için önemli açıklamalar yapmaya devam ediyor. SSD ile yükleme sürelerini ortadan kaldıracak olan Sony, yeni nesilde 4K / 60 FPS deneyim sunacak. Özelleştirilmiş AMD grafik biriminden gücünü alacak olan PlayStation 5, multimedya tarafında ise 8K çözünürlüğe destek verecek.

Japonya menşeli firma bugün ise PlayStation 5’in çıkış tarihini açıkladı. Sony cephesinden gelen açıklamalara göre; PlayStation 5, 2020’nin tatil sezonunda satışa sunulacak. Kasım 2020 olarak tahmin edilen PS5 için bir de kontrolcü bilgisi paylaşıldı. Söylenenlere göre Sony, Dualshock 5 ile Xbox One kontrolcüsünden de öte bir deneyim sunacak.

Yeni Xbox Kinect 3.0 ile gelebilir!

Sony ayrıca PlayStation 5’te PlayStation 4’e çıkacak olan Death Stranding, The Last of Us Part II ve Ghost of Tsushima oyunları da oynanabilecek. Sony muhtemelen bu oyunlar için 4K / 60 FPS yaması yayınlayacaktır.

PlayStation 5 çıkış tarihi

Sony, yeni nesilde L2 ve R2 tuşlarının olmayacağını bunlar yerine sensörlerin olacağını belirtiyor. Ancak bu teknolojinin nasıl olacağı hakkında henüz tam bir açıklama yok. Eğer fiziki tuşlardan vazgeçilirse, oyuncuların neredeyse 30 yıllık alışkanlıkları yok olacak.