PS 5 çıkış tarihi için bilgi verdi

Yayın tarihi: 3 Nisan 2020 Cuma 11:22 am - Güncelleme: 3 Nisan 2020 Cuma 11:22 am

PS 5 teknik özellikleri açıklanmış ve tahmini çıkış tarihi hakkında bilgiler aktarılmıştı. Ancak ortaya çıkan Coronavirüs salgını nedeniyle çıkıp çıkmayacağı merak konusuydu. Sony bu konuda açıklama yaparken, çıkış tarihi için de bilgi verdi.

PS 5 çıkış tarihi için bilgi verdi. Dünya genelini etkileyen yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle şu ana kadar 35 bin kişi hayatını kaybederken virüsün bulaştığı insan sayısı 700 bine ulaştı. Virüs aktif olarak devam ederken birçok firma faaliyetlerini geçici olarak durdururken bazıları tamamen iflas bayrağını çekti. Bu firmalar arasında teknoloji firmaları da yer alıyor.

PS 5

Teknoloji firmaları özellikle asya kıtasında bulunan fabrikalarını geçici olarak kapatma kararı aldı. Yazılım tarafında da homeofis veya özel sağlık güvenlikli ofislerde çalışılıyor. Durum böyle olunca firmaların gelecek projelerinde ciddi aksaklıklar meydana geliyor. En çok merak edilenlerden biri şüphesiz Apple’ın iPhone 12 serisinin çıkış tarihinde. Çıkan dedikodulardan büyük ihtimalle bu sürgün döneminde milyonlar kaybeden Apple’ın erteleme kararı alacağı.

Bir diğer konu ise insanların ev hapsi döneminde satış rakamları artan oyun konsollarından Play Station’un yeni modeli. Her ne kadar oyun konsollarına ilgi  artsa da üretim aşamasında sıkıntı yaşanıyor.  Sony daha önce özelliklerini tanıtmış ve çıkış tarihi konusunda bilgi vermişti. 2020’nin son çeyreğinde satışa çıkacağı söylenmişti. Salgın nedeniyle birçok şirket yeni cihazlarında ertelemeler yapınca gözler Sony‘e çevrilmişti. Ancak Sony yaptığı son açıklamada planlarında herhangi bir değişikliğin olmadığını yine son çeyrekte satışa çıkmış olacağını iletti. Yani cihaz yine Ekim-Kasım aylarında satışa çıkarılacak. Aralık ayında da ülkemizde satışa sunulması bekleniyor. Cihazın teknik özelliklerini hatırlayalım.

Galaxy Chromebook satış tarihi belli oldu!