PS4 oyunları ne zamana kadar çıkmaya devam edecek?

Yayın tarihi: 29 Mayıs 2022 Pazar 10:30 am - Güncelleme: 28 Mayıs 2022 Cumartesi 7:42 pm

Bildiğiniz gibi her çıkan PlayStation’la birlikte bir önceki neslin demode hale gelmesi için geri sayım başlamış oluyor. PlayStation 5’in çıkışıyla birlikte de PlayStation 4 için de geri sayım başladı.

Şimdilik çıkan yeni oyunların neredeyse tamamı hem PlayStation 5’e hem PlayStation 4’e çıkıyor olsa da zamanla bu oyunlar sadece PlayStation 5 için hazırlanmaya başlayacak. Peki PlayStation 4 sahiplerinin korktuğu bu geçiş ne zaman gerçekleşecek?

Yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5’i yaklaşık iki yıl önce çıkaran Sony, PlayStation 4 oyunları hazırlamayı 2025’te bırakacağını açıkladı.

PS4 oyunları

 

Önümüzdeki yıllar için planlarını paylaşan şirketin 2025 yılında herhangi bir PlayStation 4 oyununa yer vermemesiyle birlikte eski konsoluna dair planları netlik kazanmış oldu. Sony, PlayStation 4 üretmeye 2022 sonuna kadar devam edeceği için önümüzdeki bir iki yıl içinde oyunlarını PS4’e getirmesin kesin gözüyle bakılıyor. Ancak 2025’ten önce de sadece PlayStation 5 için çıkarılan bazı Sony oyunları olabilir. Çünkü yeni nesil oyunların gereksinimleri arttıkça PlayStation 4 bu oyunlar için yetersiz hale gelecektir.

PlayStation 5’e özel olarak çıkarılan bu oyunların ilk örneklerinden biri Marvel’s Spider-Man 2 olacak. Önümüzdeki yıldan itibaren çıkacak pek çok oyununun da aynı kaderi paylaşması bekleniyor. Yani Sony aslında 2025’e kadar PlayStation 4 oyunları çıkarmaya devam edecek olsa da bu sayının önümüzdeki yıldan itibaren hızla düşeceğini söyleyebiliriz.

Samsung bu yıl 30 milyon daha az akıllı telefon üretecek