Provokatif pankartların kaldırılmasına oy çokluğu ile karar verildi

Yayın tarihi: 30 Nisan 2023 Pazar 8:34 pm - Güncelleme: 30 Nisan 2023 Pazar 8:34 pm

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, MHP Ülkü Ocakları Binası’ndan karşı binaya asılan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Selahattin Demirtaş ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın yüzlerinin birleştirildiği pankartlar hakkında YSK’nın kararını duyurdu.

Ümraniye Ülkü Ocakları binasından karşı binaya Kılıçdaroğlu ve Demirtaş ile Akşener ve Buldan’ın yüzlerinin birleştirildiği bir pankart asıldı. Provokasyon amacıyla asılan Kılıçdaroğlu ve Demirtaş’ın yer aldığı pankarta “Dikkat attığın her oy Mehmetçiğe kurşun olmasın” yazıldı. Akşener ve Buldan’ın bulunduğu pankartta ise “Bazıları iki yüzlüdür” ifadeleri yer aldı.

Provokatif pankartlarla ilgili kaldırtma kararı alındığını duyuran CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, kararı sosyal medya hesabından duyurdu. Kaftancıoğlu, “İftira, yalan ve çaresizlik kokan pankartlarla ilgili kaldırtma kararımızı aldık. Şimdi sıra bunu yapanların hukuk karşısında cezalandırılmasına geldi.  Kötülerle ve yargı kararını uygulama konusunda çekimser olanlarla(olursa) beylik laflar ya da atarlanarak değil fikri takip sonrası hukuk önünde hesaplaşmamıza #AzKaldı #SanaSöz” notunu kaydetti.