Provokasyon yapan AHaber’e suç duyurusu

Yayın tarihi: 18 Şubat 2020 Salı 10:28 am - Güncelleme: 18 Şubat 2020 Salı 10:29 am

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, A Haber‘in konuşmasını çarpıtıp toplumu provoke etmesi üzerine A Haber ve annesine küfredenler hakkında suç duyurusunda bulundu.

İktidarın yayın organı A Haber, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın Fethullah Gülen karşısında örtünen AKP’li kadın vekilleri eleştirdiği konuşmasını çarpıtarak toplumu provoke etti.

A Haber muhabirinin şov girişimine komutan engel oldu: ‘Yasak’

Bunun üzerine A Haber‘in provokasyonuna gelen bazı troller, Tanal’ın rahmetli annesine küfretmeye kadar türlü hakaretlerde bulundu.

Tanal, annesine küfredenlerle birlikte A Haber hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunurken; A Haber’i RTÜK’e şikâyet etti.

Tanal yaptığı açıklamada, bu olayın A Haber’in yaratmaya çalıştığı algı operasyonlarından ve kişilik haklarına saldırı niteliği taşıyan hedef gösterme girişimlerinden yalnızca bir tanesi olduğunu vurguladı.

NE OLMUŞTU?

Yandaş A Haber Fenerbahçe’yi yine hedef aldı

CHP’li Mahmut Tanal, Fethullah Gülen karşısında örtünen AKP’li kadın vekilleri işaret ederek “Başörtüsünü FETÖ’nün karşısında taktılar” demiş bunun üzerine A Haber, yurttaşları maksatlı bir şekilde yanıltmak için “CHP’li Mahmut Tanal başörtüsünü hedef aldı” başlığıyla kamuoyuna servis etmişti. Bunun üzerine haberin dolduruşuna gelen bazı şahıslar, Tanal’a hakaret etmeye başlamış bazıları ise daha da ileri giderek işi Tanal’ın rahmetli annesi Keziban Tanal’a küfretmeye kadar vardırmıştı.