Protein deposu meyveler

Yayın tarihi: 27 Ağustos 2019 Salı 11:26 am - Güncelleme: 27 Ağustos 2019 Salı 11:26 am

Et ve/ya süt ürünleri tüketmiyor ya da az tüketmeye çalışıyorsanız günlük protein ihtiyacınızı karşılamak için protein değeri yüksek bakliyatlar ile meyve sebzeleri tüketmelisiniz. Genellikle bakliyatlar ve sebzeler meyvelere göre daha fazla protein içerse de meyvelerin gücünü de hafife almamak gerek. Protein değeri en yüksek olan meyveler…

Guava

Bir fincanında ortalama 4,2 gram protein bulunur.Günlük protein ihtiyacının %8’ini karşılar.Bu miktar yaklaşık 112 kaloridir.1 adet meyve günlük protein ihtiyacının yaklaşık %3’ünü karşılar.

Avokado

Bir avokadoda ortalama 4 gram protein bulunur.Günlük protein ihtiyacının %8’ini karşılar.Bu miktar yaklaşık 322 kaloridir.1 adet meyve günlük protein ihtiyacının yaklaşık %8’ini karşılar.

Kayısı

Bir fincanında ortalama 2,2 gram protein bulunur.Günlük protein ihtiyacının %4’ünü karşılar.Bu miktar yaklaşık 74 kaloridir.1 adet meyve günlük protein ihtiyacının yaklaşık %1’ini karşılar.

Kivi

Bir fincanında ortalama 2,1 gram protein bulunur.Günlük protein ihtiyacının %4’ünü karşılar.Bu miktar yaklaşık 110 kaloridir.1 adet meyve günlük protein ihtiyacının yaklaşık %2’sini karşılar.

Böğürtlen

Bir fincanında ortalama 2 gram protein bulunur.Günlük protein ihtiyacının %4’ünü karşılar.Bu miktar yaklaşık 62 kaloridir.

Portakal

Bir fincanında ortalama 1,7 gram protein bulunur.Günlük protein ihtiyacının %3’ünü karşılar.Bu miktar yaklaşık 85 kaloridir.1 adet meyve günlük protein ihtiyacının yaklaşık %2’sini karşılar.

Muz

Bir fincanında ortalama 1,3 gram protein bulunur.Günlük protein ihtiyacının %3’ünü karşılar.Bu miktar yaklaşık 105 kaloridir.1 adet meyve günlük protein ihtiyacının yaklaşık %3’ünü karşılar.

Kavun

Bir fincanında ortalama 1,5 gram protein bulunur.Günlük protein ihtiyacının %3’ünü karşılar.Bu miktar yaklaşık 60 kaloridir.1 adet meyve günlük protein ihtiyacının yaklaşık %9’unu karşılar.

Ahududu

Bir fincanında ortalama 1,5 gram protein bulunur.Günlük protein ihtiyacının %3’ünü karşılar.Bu miktar yaklaşık 64 kaloridir

Şeftali

Bir fincanında ortalama 1,4 gram protein bulunur.Günlük protein ihtiyacının %3’ünü karşılar.Bu miktar yaklaşık 60 kaloridir.

1 adet meyve günlük protein ihtiyacının yaklaşık %3’ünü karşılar.