Alper Taş’ı ekrana çıkaran gazeteci işten çıkarıldı

Yayın tarihi: 5 Mart 2019 Salı 3:13 pm - Güncelleme: 5 Mart 2019 Salı 4:23 pm
Saadet Partisi’nin kanalı TV 5’teki programına CHP’nin Beyoğlu Belediye Başkan adayı Alper Taş’ı konuk eden gazeteci Çağlar Cilara, işten çıkarıldı.

CHP’nin Beyoğlu adayı Alper Taş, Saadet Partisi’nin kanalı TV5’te yayınlanan Gündemdekiler programına konuk oldu.

Alper Taş programda başkan olması halinde LGBTİ meclisi açacağını duyurdu. Taş’ın bu ifadelerini yandaş medyanın hedef haline getirmesi ve ardından gelen tepkiler üzerine programın moderatörü Çağlar Cilara, yayınlanan programın ardından işten çıkarıldı.

TV5 konu hakkında yaptığı açıklamada “Toplumsal hassasiyetleri ve ahlaki değerlerimizi önceleyerek yayınlarını sürdürececeğiz” dedi.

TV5’in konuya ilişkin açıklaması şöyle:

Saadet Partisi’ne yakınlığı ile bilinen TV 5’te yayımlanan ‘Çağlar Cilara ile Gündemdekiler’ programı, CHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı Alper Taş’ın konuk olduğu program gerekçe gösterilerek yayından kaldırıldı.

TV 5, Çağlar Cilara’nın programını yayından kaldırdıTV 5, Çağlar Cilara’nın programını yayından kaldırdı

Çağlar Cilara, kişisel sosyal medya adresinden yaptığı paylaşımda “TV5 macerası da bitti. Türkiye’de gazeteciler siyasi kutuplaşmanın, kavganın, gürültünün arasında kalıyor. Ben sorumu sorarım, haber çıkarırım, 8 yılda 3 binin üzerinde program yaptım. On binin üzerinde programlarımdan haber çıktı. Soru sormaya devam edeceğim merak etmeyin.” ifadelerini kullandı.

İşte o açıklama;