Cem Seymen CNN Türk’te yayınlanan sabah programını bıraktı

Yayın tarihi: 23 Aralık 2019 Pazartesi 5:53 pm - Güncelleme: 24 Aralık 2019 Salı 10:29 am

CNN Türk’te yayınlanan ‘A’dan Z’ye’ programının sunucusu Cem Seymen, “Ben burada sayamayacağım kadar çok sebeple haberin içinde olmak istemedim” diyerek, programını bitirdiğini duyurdu. Seymen, son programının Cuma günü olacağını belirtti. Seymen’in sonlandırma kararının,  AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın canlı yayın konuşması nedeniyle programı yayımlanmamasının ardından gelmesi dikkat çekti. Öte yandan muhabir İsmail Umut Arabacı da görevinden istifa etti. Arabacı, 1 Ocak itibari ile kanalla yollarını ayırıyor.

Seymen, Instagram üzerinden yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Sevgili dostlarım. Sabah başladığım A’dan Z’ye haber programımı kendime göre önemli gördüğüm sebeplerle ve tamamen kendi isteğimle bıraktım. Yönetimle görüştüm ve dostluk çerçevesi içinde isteğimi anlayışla karşıladılar. Ekip olarak çok uğraştık, iyi niyetle çok gayret gösterdik. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma minnettarım. Program iyice oturmaya başlamıştı ve ratingler de iyi gidiyordu. Ben burada sayamayacağım kadar çok sebeple haberin içinde olmak istemedim. Lütfen bana kızmayın. Anlayışınızı rica ederim. CNN Türk’e bana verdiği fırsat için de teşekkürü borç bilirim. Son yayınım Cuma günü olacak. 4 gün daha beraberiz. Yolumuz açık olsun. Herkese sevgiler”

 

View this post on Instagram

Sevgili dostlarım. Sabah başladığım A’dan Z’ye haber programımı kendime göre önemli gördüğüm sebeplerle ve tamamen kendi isteğimle bıraktım. Yönetimle görüştüm ve dostluk çerçevesi içinde isteğimi anlayışla karşıladılar. Ekip olarak çok uğraştık, iyi niyetle çok gayret gösterdik. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma minnettarım. Program iyice oturmaya başlamıştı ve ratingler de iyi gidiyordu. Ben burada sayamayacağım kadar çok sebeple haberin içinde olmak istemedim. Lütfen bana kızmayın. Anlayışınızı rica ederim. CNN Türk’e bana verdiği fırsat için de teşekkürü borç bilirim. Son yayınım Cuma günü olacak. 4 gün daha beraberiz. Yolumuz açık olsun. Herkese sevgiler. Cem

A post shared by cemseymen (@cemseymen) on

CNN Türk’te sabah saatlerinde yayınlanan ‘A’dan Z’ye’ programının sunucusu Cem Seymen, sosyal medya hesabında kendi isteğiyle bu görevden ayrıldığını duyurdu.

Seymen, dün akşam sosyal medya hesabından programının başlayacağını duyurmuş, ardından Erdoğan’ın konuşması nedeniyle programın haftaya yayınlanacağını açıklamıştı.

Seymen’in Erdoğan’ın canlı yayın konuşması nedeniyle programını erteleyeceğini açıklamasına sosyal medyadan çok sayıda tepki gelmiş, bir sosyal medya kullanıcısı, “program yapıyorsun. Artık sıradan kalmaman gerek. Fark yaratman lazım. Seni yayına neden alsınlar? sor bunu kendine. yaratıcı düşünceye sahip misin? tutkun ne? hedeflerin belli mi? beni yayına al derken ne önereceksin? Erdoğan’ı nasıl elersin? Ben FARKLI MIYIM diye sor!” diye karşılık vermişti.

Seymen ise söz konusu yorumu alıntılayarak, “Tüm yaşamım boyunca yapmadığım iyilikten suçlu hissetmeyeyim diye faydalı bir şeyler yapmaya çalıştım. Zor şartlar altında olabildiğince yanlışa direnç gösterdim. Güce yatmadım. Haramsız terimin her damlasıyla gurur duyuyorum. Dalga geçin, sövün, ezin. Ayıp. Bu utanç size yeter” diye yanıt vermişti.

Barış Pınarı Harekatı başladığında canlı yayında verdiği tepki ile konulmuştu

gazeteciler.com’da yer alan habere göre, muhabir İsmail Umut Arabacı da görevinden istifa etti. Arabacı 1 Ocak itibari ile kanalla yollarını ayırıyor.

İsmail Umut Arabacı, Barış Pınarı Harekatı başladığında canlı yayında verdiği tepki ile konuşulmuştu.