Profiline tuttur özelliği nasıl çalışıyor?

Yayın tarihi: 11 Haziran 2022 Cumartesi 9:00 am - Güncelleme: 10 Haziran 2022 Cuma 7:37 pm

Dünyanın en önemli sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, çok önemli bir yeniliği daha kullanıcılarının beğenisine sundu.

Instagram profiline tuttur özelliği nasıl çalışıyor? Facebook tarafından satın alındıktan sonra kullanıcı sayısını katlayan Instagram, son zamanlarda biraz daha duraklama dönemine girmiş gibi görünüyor. Tabi bu durumun arkasında yatan en önemli sebeplerden biri, TikTok uygulamasının tüm dünyayı etkisi altına almış olması. Bunun yanında YouTube’un video sitesinden sosyal medya platformuna dönüşüm çabaları, WhatsApp’ın hikayeler özelliğini getirmesi gibi sebepler de, Instagram’ın büyüme hızını olumsuz etkiliyor.

 

İşte tüm bu olumsuzlukları bertaraf etmek isteyen Instagram yönetimi ise, son zamanlarda iyiden iyiye vites arttırmaya ve sürekli farklı bir yenilik üzerinde çalışmaya başladı. Instagram’ın kullanıcıları için paylaşıma sunduğu yeni özelliği ise “Profiline Tuttur” düğmesi oldu.

 

Instagram,

Bundan sonra Instagram kullanıcıları, diledikleri eski bir gönderilerini profilinin en başına sabitleyebilecek. Bu şekilde, profilinize göz atan bir kişi ilk olarak en başa sabitlediğiniz gönderiyi görecek.

Öte yandan şu an için bu özelliğin sadece 3 fotoğrafla sınırlı olduğunu hatırlatalım. Tabi ilerleyen dönemlerde bu sayının artıp artmayacağı şimdilik bilinmiyor. Ancak şu an herhangi bir gönderinizi profilinizde öne çıkarmak istiyorsanız yapmanız gereken şey son derece kolay.

 

Öncelikle işe ilgili fotoğrafınızı bularak başlamalısınız. Bunun ardından söz konusu paylaşımınızın sağ üst köşesinde bulunan 3 noktaya tıklamalı ve ardından ise burada bulunan “Profiline Tuttur” seçeneğini seçmelisiniz. Bu işlemleri tamamladıktan sonra, profilinize girdiğinizde seçtiğiniz gönderinin en üstte yer aldığını göreceksiniz.

Apple ilaç izleme özelliğini hayata geçiriyor