Prof. Naci Görür’den İstanbul depremi uyarısı: Yedi baraj çok tehlikeli

Yayın tarihi: 18 Ağustos 2023 Cuma 1:49 pm - Güncelleme: 18 Ağustos 2023 Cuma 1:52 pm

Marmara’da beklenen depremlere ilişkin uyarıları dikkat çeken Prof. Dr. Naci Görür kentte bazı barajların depremde yıkılabileceğini söyledi.

Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depreminin neden olabileceği tehlikelere dikkat çekti. Görür, özellikle şehrin içme suyu ihtiyacını karşılayan barajlarla ilgili uyardı, eleştirileri de oldu.

Sezen Aksu’dan büyük ayıp! Cezaevinde olan Merdan Yanardağ’ı icraya verdi

‘RAFLAR PROJE DOLU AMA İSTANBUL DEPREME HAZIR DEĞİL’

NTV’nin haberine göre Prof. Dr. Görür, “İSKİ’nin barajlarında ben de görev yaptım. 14 tane barajın, 7’si çok tehlikeli. Yani bu depremi çıkartır veya çıkartmaz” dedi. Görür “Sürekli proje, proje… Bütün raflar proje doldu. Eminim dünyada en fazla deprem hazırlık projesi yapan ülke Türkiye’dir. İstanbul depreme hazır değil. Yapılması gerekenlerin yanında daha az” eleştirisinde bulundu.

Atatürk Havalimanı’nın son hali içler acısı! Millet Bahçesi’ne girişler yasaklandı

‘BUNLARI ORTADAN NASIL KALDIRACAĞIZ’

Belediyeler ve hükümetin koordineli bir şekilde çalışması gerektiğine dikkat çeken Görür’ün diğer bir uyarısı da depremden sonra ortaya çıkacak atıklarla ilgiliydi. Görür, “İstanbul’da en az yüz milyon ton atık çıkar. Bunun içinde asbest de dahil, parlayıcı, patlayıcı, toksin, kimyevi maddelerin hepsi olur. Bunları şimdiden, uluslararası yöntemlere göre nasıl bertaraf edeceğiz? Nasıl bunları ortadan kaldıracağız? Nasıl geri dönüşüme tabii tutacağınızın planlanması lazım” açıklamasında bulundu.

Canan Güllü: Polis şiddetine uğradım, ameliyat oldum