Prof. Görür’den ‘Kumburgaz-Silivri fayı’ uyarısına destek: Senelerdir söylüyorum, önemsenmeli

Yayın tarihi: 30 Ocak 2021 Cumartesi 2:03 pm - Güncelleme: 30 Ocak 2021 Cumartesi 2:07 pm

Prof. Dr. Naci Görür, Kandilli Rasathanesi’nin Marmara fayları ile ilgili yaptığı tespitlerin doğru olduğunu ve önemsenmesi gerektiğini söyledi.

Kandilli Rasathanesi’nin dün yaptığı “İstanbul’da 3 ilçeyi içine alan fay parçasında anormallik yaşanıyor” açıklamasına Prof. Dr. Naci Görür’den destek geldi.

Görür, Twitter’da yaptığı paylaşımda, “Çoğu arkadaş Kandilli’nin Marmara’da yapmış olduğu yeni açıklama ile ilgili benim fikrimi soruyor: Anlıyorum ki açıklamalarımız herkese doğru ve yeterince ulaşmıyor. Ben senelerdir Marmara’da kilitli olan faylardan birinin de Silivri açıkları ile Yeşilköy açıkları arasında uzanan Kumburgaz Fay kolunun olduğunu söylüyorum” dedi.

Görür, beklenen depremin büyük bir olasılıkla bu kol üzerinde olacağını belirtti.

“MİNİMUM 7.2 BÜYÜKLÜĞÜNDE OLACAK”

Bu koldaki depremin minimum 7.2 büyüklüğünde gerçekleşebileceğini ifade ettiğini hatırlatan Görür, “Kandilli’nin bugün için söyledikleri bana göre doğrudur ve önemsenmelidir” dedi.

İstanbul’da beklenen olası depreme ilişkin yürütülen çalışmalarda elde edilen bulguları paylaşan Kandill Rasathanesi yöneticileri, dün Silivri-Kumburgaz-Büyükçekmece’yi içine alan fay parçasında anormallik yaşandığını, ‘olası kırılma beklenen alan’ olarak bu hattın öne çıktığını açıklamıştı.

Kandilli’den İstanbul tespitleri: İki ilçedeki fay parçasında anormallik yaşanıyor