Prof. Dr. Sofuoğlu’ndan kan donduran yorum: Çok kan dökecek

Yayın tarihi: 10 Ağustos 2020 Pazartesi 4:21 pm - Güncelleme: 10 Ağustos 2020 Pazartesi 4:27 pm

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili “kan dökülecek” mesajıyla tepkilere neden oldu.

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili “kan dökülecek” mesajıyla tepki çekti.

Milat Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Sofuoğlu, “4 ve 45. maddede ‘çocuk aile tarafından baskı görüyorsa ailesinin elinden alınır’ diye bir ifade var. Cinsel yönelim kendiliğinden oluşmuyor, medyayla; iletişim araçlarıyla, televizyon dizileriyle, reklamlarla, sosyal medyayla çocukları teşvik edip özendiriyorlar. Mesela çocuk henüz 12-13 yaşındayken ’Ben cinsiyet değiştirme ameliyatı olacağım’ dediğinde aile buna karşı çıkarsa 4 ve 45. maddeye göre devlet çocuğu ailenin elinden alıp cinsiyet değiştirme ameliyatını da SGK’ya ücretsiz yaptırabilir” ifadelerini kullandı.

Ebubekir Sofuoğlu’nun Milat Gazetesi’ndeki demecini sosyal medyada “Bu metin çok kan dökecek” mesajıyla paylaşması dikkat çekti.

Sofuoğlu, sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Çok okudum, kafa patlattım. Bu lanet sözleşme kan dökülecek gizli tuzaklarla dolu. Sözleşmenin tamamını, DİKKATLE okuduğunuzda bunu anlıyorsunuzİstanbul Sözleşmesini OKUMADIĞINIZI SİZ BİLİYORSUNUZ. Bari bu metni okuyun”
Kaynak Yeniçağ: Bunu söyleyen bir de Profesör: “Bu metin çok kan dökecek” Böyle mesaj atılır mı?