Prof. Dr. Şenol’u tehdit eden aşı karşıtına üç gün ‘zorlama hapis cezası’

Yayın tarihi: 11 Ekim 2022 Salı 7:12 am - Güncelleme: 11 Ekim 2022 Salı 7:12 am

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’u tehdit eden ve kelepçesini kırması nedeniyle koruma kararını ihlalden üç gün‘zorlama hapis cezası’ na çarptırılan Mustafa Yücel bugün serbest kalıyor.

Covid-19 salgının başından beri bilimsel veriler paylaşan, uyarılar yapan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’un ofisinin önüne iki adet dana dili bırakılmış, Şenol ‘adım adım planlanan bir cinayetin hedefi olduğunu’ açıklamıştı. Şenol’u alenen tehdit eden ismin Mustafa yücel olduğu ortaya çıkmıştı. Yücel’in Şenol’un evinin yakınlarında olduğunu belli eden fotoğraflar ve tehdit içerikli mesajlar paylaştığı da ortaya çıkmıştı.

Olayın yargıya taşınmasının ardından MustafaYücel isimli kişinin tıp fakültesi diploması bulunmadığı, hekim olmamasına rağmen sağlık hizmetine ilişkin beyanlarda bulunup ruhsatsız ürünler pazarlayarak suç işlediği de ortaya çıkmıştı.

‘ÜÇ GÜN ZORLAMA HAPİS CEZASI’

Yücel elektronik kelepçe adli kontrolüyle serbest bırakılmıştı.

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’u alenen tehdit eden, bilim ve aşı karşıtı Mustafa Yücel, kelepçesini kırması nedeniyle koruma kararını ihlalden üç gün ‘zorlama hapis cezası’na çarptırıldı. Ankara’da yakalanarak cezaevine sevk edilen Yücel bugün serbest kalıyor.

ŞENOL: SUÇLUNUN KORUNMA GEREKÇESİ NEDİR?

Diken’den Mesude Erşan’ın haberine göre, kelepçenin Yücel’i kontrol edemediğini ve eylemlerini rahatça sürdürdüğünü söyleyen Şenol, kararlılıkla hukuk mücadelesine devam edeceğini belirtti: “Başıma gelecek en ufak bir kötülükte kimlerin sorumlu olduğunu unutmamanızı isteyerek, bilimi kendi yolu seçmiş bilim insanlarının ayaklar altında canına kastedilmediği bir ortam için savaşmaya devam edeceğiz. Bu süre içinde bana bir şey olursa sorumluların kimler olduğu açıkça ortada. Dünyada hiçbir hukuk devleti, hiçbir suçu olmayan bir bilim insanına bu işkencenin yapılmasını kayıtsız şartsız seyretmez. Dünyada hiçbir hukuk devletinde bir bilim insanı 70 gündür yakın koruma ile dolaşıp işini dersini bu cenderede yapmak zorunda bırakılmaz. Bu suçlunun bir ‘koza’ içinde korunma gerekçesi nedir? Ülkem ve izlemekte olan, gözümün içine bakan öğrencilerim ve gençler için üzüntüm tarifsiz.”

Prof. Dr. Şenol’u tehdit eden zanlının elektronik kelepçesi kırıldı, polis tedbirlerinizi sıkılaştırın dedi!