Prof. Dr. Şenol salgının boyutunu açıkladı

Yayın tarihi: 18 Mayıs 2021 Salı 3:34 pm - Güncelleme: 18 Mayıs 2021 Salı 3:43 pm

Tuncay Mollaveisoğlu’nun sunduğu Anında Manşet programının konuğu olan Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, “Türkiye’de çok büyük bir dalga daha yaşıyoruz, bir önceki dalgadan daha büyük ve daha ölümcül.” dedi. Aşılamanın önemine dikkat çeken Prof. Dr. Şenol, her 100 kişiden 1’inin öldüğünü söyledi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine Toplantısı’nın ardından duyurduğu 17 günlük tam kapanma süreci 17 Mayıs Pazartesi sabahı sona erdi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan vaka sayılarında düşüş gözlemlenirken Anında Manşet programında Tuncay Mollaveisoğlu’nun konuğu Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol oldu.

Salgının seyrine ilişkin konuşan Prof. Dr. Şenol, “Türkiye’de çok büyük bir dalga daha yaşıyoruz, bir önceki dalgadan daha büyük ve daha ölümcül. Ve daha genç insanları hastalandırarak öldürüyor. Daha 2 gün önce 28 yaşındayken yolda hastaneye nakledilirken kaybettiğimiz bir hasta var; sayısız böyle hasta örneği de anlatabilirim. Bu hastalığın uzun vadeli bir çok etkileri de var bunu da biliyoruz.” dedi.

“ÇOK CİDDİ BİR HASTALIK..”

Pandemi döneminde gerçekleşen en iyi şeyin aşı olduğunu belirten Prof. Dr. Şenol, “Bu çok ciddi bir hastalık. Ben “Biz aşı olmasak da korunuyoruz” iddiasına şöyle cevap veriyorum: 100 kişiden 1 kişi ölüyor, 100 kişiden 5 kişi hastaneye/yoğun bakıma kaldırılıyor, 100 kişiden 20 kişi için hastane bakımı gerekiyor ve hayatıyla ilgili ciddi sıkıntı yaşıyor. Geri kalan 80 kişi, evet ama o 80 kişinin kim olacağını bilmiyoruz.” dedi.