Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu: Daha kötüsüne hazır olmalıyız

Yayın tarihi: 17 Ağustos 2020 Pazartesi 4:01 pm - Güncelleme: 17 Ağustos 2020 Pazartesi 4:01 pm

Zeynel Lüle’nin sunduğu Gün Ortası’nın bugünkü konuğu, İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu oldu.

Küçükosmanoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın koronavirüs vakalarındaki artışla ilgili sözlerini değerlendirdi.

“Koronavirüs hastalığının görülme sıklığında bir artış görülüyor. Alınan tedbirlerin gevşetilmesiyle bunun beklendiğini söylemek istedi Bakan herhalde. Kontrollü açılma dendi ama bu açılma çok hızlı ve kontrolsüz olduğunu zaten geçtiğimiz aylar içerisinde bunun son bir sonucu olacağını konuşuyorduk” ifadelerini kullanan Küçükosmanoğlu, “Tedbir almak düzeyinde ve konumunda olan bir kişiden bunu duymak bizi üzüyor” dedi.

“Koronavirüs hastalığı tespit edilen kişilerin eve gönderilmesi hastalığın yayılmasında en önemli sorun. Bu hastaların hastaneye yatırılması da sorunlu gibi görünüyor. Hastalığın ilk günlerinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar gibi sahra hastanelerine ihtiyacımız var. Bizim bu hastaları izole edip, hastalık hafif geçse bile yayılmasını engellemek amacıyla bunları hem tespit etmek hem izolasyonu sağlamak için ihtiyacımız var” diyen Küçükosmanoğlu, “Bakan ‘bunu bekliyorduk’ dedi ama daha kötüsüne hazır olmalıyız demek istiyorum” dedi.