Prof. Dr. Orhan Kural’ın vasiyetini açıkladığı video paylaşıldı: Kürk giyenler, avcılık yapanlar cenazeme gelmesin

Yayın tarihi: 23 Aralık 2020 Çarşamba 1:33 pm - Güncelleme: 23 Aralık 2020 Çarşamba 1:39 pm

Koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 70 yaşında hayatını kaybeden Prof. Dr. Orhan Kural’ın Instagram hesabından vasiyetini açıkladığı bir video paylaşıldı. Kural, vasiyetinde cenazesine kürk giyenlerin, avcılık yapanların gelmemesini, cenazesine canlı çiçek gönderilmemesini istedi. Üzdüklerinden özür dileyen Kural, Prof. Dr. Cengiz Kuzu’yu affetmediğini söyledi.

Kural, vasiyetini açıkladığı videoda, İTÜ Maden Mühendisliği öğrencilerine burs verilmesi için para bıraktığını da söylüyor. Kural, vasiyetinde İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi bölümünde akademisyen olarak görev yapan Prof. Dr. Cengiz Kuzu’yu da affetmediğini belirtiyor.

Zincirlikuyu Mezarlığı’na gömülmesini isteyen Prof. Dr. Orhan Kural‘ın vasiyeti şu şekilde:

“Bunu dinliyorsanız ben bu hayatta değilim artık. Bugüne kadar insanları üzdüysem özür dilerim, vatandaşlık görevimi yapmaya çalıştım. Bu arada beni çok üzen Cengiz Kuzu’yu hiçbir zaman affetmedim. Lütfen gayretli insanların hevesini kırmayın, Cengiz Kuzu’nun yaptığı gibi.

En önemli istediğim kamu yararına oluşturduğum Türkiye Gezginler Derneği’nin yaşaması ve kurduğum müzenin devam etmesi. Bir beton yığını iken tarihi bir ev haline getirttiğim Ahırkapı’daki binamızın fonksiyonuna devam etmesi. Tek ağaçla alıp 800 ağaçlı bir koro haline getirdiğim Fener Köyü’ndeki çiftliğin devam etmesi yönünde kızımdan istekte bulundum.

9 yıl bölüm başkanı olarak 44 yıl İTÜ Maden Mühendisliği bölümünde hizmet verdim. Öğrencilerimi çok sevdim, onlara bir burs imkanı sağlıyorum. Orhan Kural bursu yapılacak, bu konuda belli bir para bıraktım.

Annem, babam ve kardeşimin yattığı Zincirlikuyu Mezarlığı’na kaldırılacağım. Cenazenin Zincirlikuyu Camii’nden yapılmasını istiyorum. Cenazeme, kesinlikle kürk giyenler ve faal avcılar gelmesin. İstemiyorum. Özellikle hayvan ticareti yapanlar gelmesin. Cenazemde bir tane bile canlı çiçek istemiyorum. Belediye başkanları dahi yollamasınlar onun yerine bağışta bulunsunlar. Ağaç diktirirseniz sevinirim.

Benim sembolüm tahta kediler oldu. Onları da beraberinizde getirirseniz renklilik katarsınız cenazeye. Eğer size hediye ettiysem lütfen beraberinizde getirin.

Mümkünse organlarımı hem kadavra olarak hem de kullanılması için hediye ediyorum. En çok merak ettiğim şey arkamdan ne yapılacağı, basının ne diyeceği. Herhalde şimdi o yapılıyordur.

Size, sağlıklı, nice mutlu coğrafyalarda uyanacağınız başarı dolu bir dünya diliyorum. Sevgi ile kalın.”