Prof. Dr. Küçükosmanoğlu: Kırmızının kriteri değişti

Yayın tarihi: 25 Mart 2021 Perşembe 12:31 pm - Güncelleme: 25 Mart 2021 Perşembe 12:31 pm

TELE1’de yayınlanan ‘Gerçeğin İzinde’ programına konuk olan İstanbul Tabip Odası (İTO) Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu, “Kırmızının kriteri değişti. Bunun yoğun bakımlara yansıması da kaçınılmaz” dedi.

Zeynel Lüle’nin sunduğu ‘Gerçeğin İzinde’ programına konuk olan İTO Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu, aşılama ve kısıtlamalara ilişkin değerlendirmede bulundu.

Tedbirler konusunda sorumluğunun yalnızca vatandaşlara yüklendiğini belirten Prof. Dr. Küçükosmanoğlu, “Kırmızının kriteri değişti. Eskiden 100 binin üzerine geçince kırmızıya geçiyordunuz artık 200 bine geçildi. Hastane doluluk oranları değerlendirilmeye alındı. Özellikle İstanbul’da kasım, aralık ayındaki vaka sayılarına yeniden ulaştık. Bunun yoğun bakım doluluk oranlarına yansıması da kaçınılmaz. Bu vatandaşın kendi sorumluluğuna bırakılacak bir iş değil. Kapanma tedbirlerini sosyo-ekonomik destek paketleriyle birlikte uygulamak gerekiyor” dedi.

“AŞI KONUSUNDA GÜVENSİZLİK OLUŞTU”

Aşılama çalışmalarında gecikmeye ilişkin de konuşan Prof. Dr. Küçükosmanoğlu, şöyle devam etti: “Aşının tedariği ile ilgili bir sorun oldu, itiraf edilmiyor. Bugün yeni gelen aşının miktarı çok yetersiz. Bu aşının 1 buçuk milyon dozunun daha önce gönderildiği söylendi bazı kaynaklar tarafından. Bu aşıların nerede olduğu bilinmiyor. Bir buçuk milyon doz aşının geçen ay geldiği söyleniyor ve bu yalanlanmıyor. Topluma gerçeklerin söylenmesi lazım. Çok büyük bir güvensizlik oluştu. Vatandaşlarımızın ‘Aşı nerede?’ sorusunu sormaları gerekiyor.”

“MAYIS-HAZİRAN FİKRİNE KATILIYORUM”

‘Aşılamayı başarılı bir şekilde yapan başta İsrail ile bazı ülkelerde vaka sayıları ve yoğun bakım doluluk oranlarında iyileşme görüldüğünü’ söyleyen Prof. Dr. Osmanoğlu, “Aşılamayla birlikte yazın salgının kontrol altına alınması umudumuzdur. Mayıs-haziran aylarından itibaren rahatlanacağı fikrine katılıyorum” diye konuştu.