Prof. Dr. Haydar Baş kabri başında anıldı

Yayın tarihi: 14 Nisan 2021 Çarşamba 4:36 pm - Güncelleme: 14 Nisan 2021 Çarşamba 4:36 pm

Bağımsız Türkiye Partisi’nin merhum Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş’ın vefatının bugün 1. yıl dönümü… Haydar Baş, Trabzon Akçaabat’taki Şehitlik Tepesinde bulunan kabri başında sevenleri tarafından Kur’an-ı Kerim, dualar ve gözyaşlarıyla anıldı.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP), 14 Nisan 2020’de Hakk’a yürüyen merhum Genel Başkanları Prof. Dr. Haydar Baş’ı anıyor.

Haydar Baş’ın Trabzon Akçaabat Şehitlik Tepesi’nde bulunan kabri başında pandemi kuralları çerçevesinde anma programı düzenlendi. Kurra hafızlar gün boyu Şehitlik Tepesi Camii’nde hatimi şerif okurken, sevenleri de gözyaşları içinde Haydar Baş’ın kabrini ziyaret ederek dualar etti. BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş da, partisinin kurmay kadrosu ile birlikte Şehitlik Tepesi’ne gelerek Prof. Dr. Haydar Baş’ın kabrine ziyarette bulundu. Ziyaret sırasında Yasin-i Şerif okundu, dua edildi.

“Zaman çabuk geçiyor”

Ziyaret sonrası açıklama yapan BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, “Zaman çabuk geçiyor, babamızı kaybedişimizin üzerinden 1 yıl geçti. Bugün 14 Nisan. O’nun manevi huzuruna Başkanlık Divanı ve teşkilat mensubu arkadaşlar olarak ziyaret gerçekleştirdik. Her yıl 14 Nisan’ı içinde bulunduran haftayı Prof. Dr. Haydar Baş’ı anma haftası ilan ettik. Her yıl bu hafta içinde bir dizi etkinlik düzenleyeceğiz.” dedi.

“O’na çok şey borçluyuz”

“Bize çok şey öğretti. O’na çok şey borçluyuz. O’na karşı çok sorumluluklarımız var” diyen Hüseyin Baş, “Bunları yerine getirmeye çalışıyoruz. Bizim için bugünü tekrar yaşamak çok zor ama tüm arkadaşların birlikte olmasına da bir vesile olmuş oluyor. Allah bizim kaderimizi kutlu kaderlerle nişan eylesin inşallah.” İfadelerini kullandı.

“Zifiri karanlıktan Haydar Baş’ın fikirleri ile çıkabiliriz”

“Türk milletine mesajınız nedir” sorusuna da cevap veren BTP lideri şu ifadeleri kullandı:

“Türk milletinin artık ayıkmak zorunda olduğu bir dönemdeyiz. Babam son zamanlarında sıkça, ‘zifiri karanlığa girdik’ derdi ve bunu biz artık yaşıyoruz. Zifiri karanlığa girmiş bir ülkedeyiz. Ekonomik, sosyolojik… Aklınıza hangi alan geliyorsa toplum gerçekten her anamda kötü bir noktada. Haydar Hoca 50 yılını bu topluma bir şeyler öğretebilmek için geçirmiş bir insan. Dolayısıyla toplumumuzun da artık bu gerçekleri görüp bizim etrafımızda, O’nun fikirleri etrafında buluşması gerekiyor. Bunun vakti geldi geçiyor. O yüzden artık daha fazla vakit kaybetmeden O’nun fikirlerinde buluşup Türk milletini hak ettiği yerlere taşımamız lazım. Biz de bu ideal ile yola çıktık. Biz Haydar hocaya inanmış insanlar olarak O’nunla birlikte yürüdük. Artık istiyoruz ki Haydar hocanın inandığı insanlar olarak bu yolculuğa devam edelim.”

Türk milletinin Ramazan ayını kutladı

Türk milletinin Ramazan ayını da kutlayan BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, “Ramazan hayırlar getirsin. Ramazan günleri mutluluk verici günler. Bugünleri de hayırlı bir şekilde idrak etmemiz lazım. Yüce Allah’tan Ramazan ayının hayırlar getirmesini niyaz ediyorum.” ifadelerini kullandı.