Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’a göre koronavirüs ilahi adaletmiş!

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2021 Cumartesi 11:54 pm - Güncelleme: 8 Mayıs 2021 Cumartesi 11:54 pm

Habertürk’de yayımlanan “Nedir Ne Değildir” programına konuk olan, Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, koronavirüsü ilahi adalete bağladı.

Habertürk TV ekranlarında yayınlanan “Nedir Ne Değildir” isimli TV programında, tüm dünyada milyonlarca insanın ölümüne yol açan koronavirüs salgınının nedeninin “ilahi adalet” olduğu savunuldu.

AKP ile birlikte üniversitelerde kökleşip televizyon ekranlarında da boy gösteren bu bilim dışı görüş, programın konuklarından olan Sabahattin Zaim Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı ve İstanbul eski Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz tarafından dile getirildi.

Nagehan Alçı’dan “AKP” yazısı: Fitne-fesat dolu…

“Burada ibretli sahne var” diyen Yılmaz, “salgının birden ortaya çıkıp bütün dünyayı kasıp kavurmasının insanların çok yüksek özgüvenlerine, ‘teknolojide şu noktaya geldik’ şeklinde meydan okumalarına karşı ‘ilahi adalet’ tarafından ‘buyurun, bu kadar güçlüsünüz madem, çözün bu mikroskopla zor gördüğünüz virüsün yarattığı hastalıkları’” şeklinde verilmiş bir yanıt olduğunu” öne sürdü.

Yılmaz, “‘Teknolojinizi güç gösterisi olarak değil de insanlığa hizmet olarak sunun’ demek istiyor bize ilahi adalet bize bunu gösterirken. ‘Gücünüzü yok etmek üzere değil inşa etmek üzere, gönüllere ulaşmak üzere kullanın’ demek istiyor. Öyle okumanın doğru olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.