Prof. Dr. Erinç Yeldan’ın Boğaziçi Üniversitesi’ne girişi yasaklandı

Yayın tarihi: 3 Aralık 2021 Cuma 2:57 pm - Güncelleme: 3 Aralık 2021 Cuma 5:11 pm

Prof. Dr. Alp Erinç Yeldan’ın mezunu olduğu Boğaziçi Üniversitesi’ne girişi yasaklandı. Yeldan, “Rektörlüğe yakışır” derken, yasağa İYİ Parti lideri Akşener’den de tepki geldi.

Kadir Has Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde Dekanlık görevi yürüten Prof. Dr. Alp Erinç Yeldan’ın mezunu olduğu Boğaziçi Üniversitesi’ne girişi yasaklandı. Yeldan yasağın Boğaziçi Üniversitesi Genel Sekreterlik emriyle geldiğini kaydetti.

Yasağı sosyal medya hesabı üzerinden açıklayan Yeldan, “Bu keyfi ve hukuk dışı uygulamanın tam da Boğaziçi Üniversitesinin Rektörlüğü’ne yakışır olduğunu söyleyebilirim. Ülkem adına utanıyorum” ifadelerini kullandı.

Yeldan, şunları söyledi: “1982 yılında gururla mezun olduğum Boğaziçi Üniversitesi’ne 3 Aralık itibariyle girişimin Genel Sekreterlik emriyle yasaklanmış olduğunu öğrendim. Kampüse girmem güvenlik görevlileri tarafından engellenmekte. Bu keyfi ve hukuk dışı uygulamanın tam da Boğaziçi Üniversitesinin Rektörlüğüne yakışır olduğunu söyleyebilirim. Ülkem adına utanıyorum.”

AKŞENER: UTANÇ VERİCİ

Karara bir tepki de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den geldi. Akşener, sosyal medya hesabından konuya ilişkin “Erinç Hoca, ülkemizin yetiştirdiği çok değerli bir bilim insanımızdır… Böyle bir değerimizin emeğiyle mezun olduğu okula alınmaması, utanç verici. Akademinin üzerine vesayetin gölgesini düşüren bu zihniyetten, ilk sandıkta kurtulacağız” diye yazdı.

Akşener’in destek mesajına teşekkür eden Prof. Dr. Yeldan da, “Yakın ilgi ve desteğinize çok teşekkür ederim. Bu ülke bizlerin. Zorbalığa teslim etmeyeceğiz. Yılmayacağız” dedi.

Can Candan Boğaziçi Üniversitesi’ne alınmadı! Rektörlük talimat vermiş