Prof. Dr. Ercan uyardı: Deprem sağanağı devam edecek gibi gözüküyor

Yayın tarihi: 1 Şubat 2021 Pazartesi 4:20 pm - Güncelleme: 1 Şubat 2021 Pazartesi 4:48 pm

Ege’de art arda meydan gelen depremlere ilişkin konuşan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Şu anda deprem sağanağı var ve bu deprem sağanağı sürecek gibi gözüküyor.” dedi.

Betül Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası programına konuk olan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İzmir’de sabah saatlerinde art arda meydana gelen depremlere ilişkin konuştu.

Depremlerin olağan olmadığını belirten Prof. Dr. Ercan, “Depremler devam edecek çünkü orası gergin” dedi. Prof. Dr. Ercan, şöyle konuştu:

“Şu anda deprem sağanağı var ve bu deprem sağanağı sürecek gibi gözüküyor. Şimdi bu depremler pek olağan değil; bilimsel olarak bunun arkasından çok yüksek deprem geliyor demenin güvencesi yok. Yani olabilir de olmayabilir de. Depremler devam edecek çünkü orası gergin. Deprem olacak demiyorum ama olursa da şaşırmam. Peki İzmir’de en çok nereler etkilenir? İki tane önemli yer var. Biri Gediz Çatalağızı, diğeri Melez Çatalağzı. Melez Çatalağzı’nın bulunduğu kesim Bornova, Bayraklı ovalarının bulunduğu kesim yani 30 Ekim depreminden en çok etkilenen yer. Diğer yer ise Karşıyaka.”

Prof. Ahmet Ercan’dan bir garip deprem uyarısı