Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu son yolculuğuna uğurlandı

Yayın tarihi: 18 Şubat 2021 Perşembe 12:33 pm - Güncelleme: 18 Şubat 2021 Perşembe 5:24 pm

Prof. Dr Doğan Cüceloğlu’nun bugün Levent’te düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Törene katılan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, “Türkiye önemli ve değerli bir hocasını kaybetti” dedi.

Beşiktaş’taki evinde düşerek hayatını kaybeden 83 yaşındaki Psikolog Prof.Dr Doğan Cüceloğlu için bugün Levent Afet Yolal Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene katılan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, “Akat Mahallemizden komşumuz psikolog ve yazar sevgili Doğan Cüceloğlu’nu ebediyete uğurladık. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Eserleri bize hep güç ve ilham verecek. Cüceloğlu’nun ismini Beşiktaş’ta gururla yaşatacağız” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Cüceloğlu Aşiyan Mezarlığı’nda defnedildi.

Doğan Cüceloğlu’nun ölüm nedeni belli oldu

NE OLMUŞTU?

Ünlü psikolog Doğan Cüceloğlu, İstanbul Beşiktaş’ta yaşadığı dairede hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, 83 yaşındaki Cüceloğlu’nun ilk belirlemelere göre düşme sonucu öldüğü belirtilmişti.

DOĞAN CÜCELOĞLU KİMDİR?

1938 yılında doğan Doğan Cüceloğlu, on bir çocuklu bir ailenin on birinci çocuğu olan Doğan Cüceloğlu, Mersin’in Silifke kasabasında dünyaya geldi. On yaşındayken annesini kaybetti. Silifke’de en yüksek dereceli okul olan ortaokulu bitirdikten sonra subay olan ağabeylerinin yanında Ankara ve Kırklareli’nde okudu ve Kırklareli Lisesi’nden mezun oldu.

Ankara Atatürk Lisesi’nde edebiyat ve kompozisyon öğretmeni olan Cahit Okurer’in etkisi altında İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü’ne yazıldı ve oradan mezun olduktan sonra ABD’de Illinois Üniversitesi’nde doktora yaptı. Uzmanlık alanı iletişim psikolojisidir.

Doğan Cüceloğlu, Amerika’da doktora öğrencisiyken, kendisi gibi doktora öğrencisi olan Emily ile tanıştı ve evlendi. On bir yıl süren evliliğinden üç çocuğu oldu: Ayşen, Elif ve Timur. Bu evliliğini noktalayan Doğan Cüceloğlu, ikinci evliliğini Yıldız Cüceloğlu ile yaptı.

Kendimi geliştirme süreci içinde kitap yazmaya başladı; ilk kitabı İnsan İnsana bu sürecin ilk ürünüdür. Gelişim süreci içinde kazandıklarını kitaplar yoluyla paylaşmaya devam ediyor. Amerika’daki görevinden emekli olup ayrıldıktan sonra Türkiye’de kitap yazmayı sürdürdü. Kitap yazmanın yanı sıra konferanslar ve seminerler verdi, televizyon programlarına başladı.

Psikolog Yazar Doğan Cüceloğlu yaşamını yitirdi