Prof. Dr. Bengi Başer: Vaka sayıları kontrolden çıkmış durumda

Yayın tarihi: 16 Mart 2021 Salı 4:23 pm - Güncelleme: 16 Mart 2021 Salı 4:24 pm

TELE1’de yayınlanan Gün Ortası programına katılan Prof. Dr. Bengi Başer, Türkiye’de koronavirüs vaka sayılarının kontrolden çıktığını söyledi. Prof. Dr. Başer, “1 haftada yüzde 60 artışın olduğu İstanbul’a kapanma gelmiyor. Bir sonraki hafta iki katına kadar artış olması muhtemel.” dedi.

Prof. Dr. Bengi Başer, Betül Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası programına konuk oldu. Başer, yeni tip koronavirüs salgınında artan vaka sayılarını değerlendirdi.

Türkiye genelinde son 1 ay içerisinde yüzde 80’lik bir artış yaşandığı belirten Başer, “Gevşeme yoluna giden tüm ülkelerde bunlar yaşandı ve bir anda patladılar. Salgının arttığı süreçte bir çok stratejimizi uygulayamadık ve bu sayıların artışı bile bile geldi.” dedi. Prof. Dr. Başer, şöyle konuştu:

“Toplum lideri maskeni tak, mesafeni koru, bir araya gelme derken binlerce kişinin bir arada olduğu ortamlara girerken, insanlar otobüsle taşınırken böyle bir süreçte daha dikkatli ve özenli olması gerekir. Yeni kriterlere göre yoğun bakımlar, hastaneler dolmadan tekrardan kapanma olmayacak umarım kasım dönemindeki gibi sayıların patladığı zamanlara geri dönmeyiz.”

“KONTROLDEN ÇIKMIŞ DURUMDA”

Türkiye’de vaka sayılarının kontrolden çıktığını söyleyen Prof. Dr. Başer, sözlerine şöyle devam etti:

“1 haftada yüzde 60 artışın olduğu İstanbul’a kapanma gelmiyor. Bir sonraki hafta iki katına kadar artış olması muhtemel. Açılmanın doğru bir karar olduğuna inanmıyorum. Yapılan kısıtlamalar işe yaramıyor. Türkiye’de vaka sayıları kontrolden çıkmış durumda. Dünya genelinde baktığınızda kapanmadan bu işin içinden çıkmak mümkün değildir.”