Prof. Dr. Başer’den, “Salgında kontrolü kaybediyoruz” diyen Bilim Kurulu üyesine sitem: Ah be hocam!

Yayın tarihi: 1 Eylül 2020 Salı 3:50 pm - Güncelleme: 1 Eylül 2020 Salı 3:51 pm

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bengi Başer, “Salgında kontrolü kaybediyor gibi duruyoruz” diyen Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü’ye, “Ah be hocam, birlikte katıldığımız programlarda ben ‘daha çok test’ derken siz, ‘bulgusu olmayanlara gerek yok’ dediniz. Şimdi aynı noktaya geldik, keşke başında olsaydı” diye sitem etti.

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bengi Başer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, “Salgında kontrolü kaybediyor gibi duruyoruz” diyen Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü’ye sitem etti.

“Ah be hocam, birlikte katıldığımız programlarda ben, ‘daha çok test’ derken siz, ‘bulgusu olmayanlara gerek yok’ dediniz” diye yazan Başer, “LGS, YKS de bulaşma oldu’ derken, ‘elimizde buna ait bulgu yok’ dediniz… Şimdi aynı noktaya geldik söylemlerimizde. Keşke başında aynı noktada olsaydık…” ifadelerini kullandı.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlü, “Salgında kontrolü kaybediyor gibi duruyoruz. Önümüzdeki güz döneminde daha da artabileceğinden endişeliyim. Hem ağır vaka sayısı hem de can kaybı artıyor. Okulların açılmasıyla ilgili herkesin tereddütleri var. Sadece Türkiye’de de değil. Birçok ülkede okullar açıldı ama sorunlar ortaya çıktıktan sonra bazı okullar kapatıldı. Bazı okullar tamamen online ilerleme kararı aldı. Eğitim konusu kolay karar verilebilecek bir olay değil, eğitim de kolay vazgeçilebilecek bir konu değil. Bu süreç daha uzayacak. 1-2 ay daha ertelemek çözüm olmayacak” ifadelerini kullanmıştı.