Prof. Dr. Aytuğ Atıcı’dan ‘meclis darbesi’ yorumu: Bu yapılanlar millete gözdağıdır

Yayın tarihi: 6 Haziran 2020 Cumartesi 1:35 am - Güncelleme: 6 Haziran 2020 Cumartesi 5:13 am

CHP’nin 26. dönem milletvekili Prof. Aytuğ Atıcı, erken seçim tartışmalarınına ve muhalefetin pozisyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Atıcı, Enis Berberoğlu ve iki HDP’li ismin vekilliğinin düşürülmesine ilişkin ”Bu yapılanlar millete gözdağıdır. Topluma korku salmaktır. ” dedi.

CHP’nin 26’ncı dönem milletvekili Prof. Aytuğ Atıcı RS FM’de Atilla Güner’le Akşam Postası yayınında erken seçim tartışmalarını yorumladı. Atıcı, “Muhalefetin erken seçimi değil kendini yenilemeyi istemesi şart. Biz sadece ittifaklara güvenip yola çıkarsak halkın bize olan güveni yerleşmez. HDP ve İYİ Parti bizim adayımıza oy vermese yerel seçimlerde bu başarı gelir miydi? İttifaklar bozulursa bizim tek başına oyumuz 22.6. Ben CHP’yi güçlendirmek için adayım…” dedi.

Prof. Atıcı, Enis Berberoğlu ve iki HDP’li ismin vekilliğinin düşürülmesi ve erken seçim tartışmaları hakkında,“Bu yapılanlar millete gözdağıdır. Topluma korku salmaktır. Ben bir erken seçim olacağını düşünmüyorum.” dedi.

Atilla Güner’in “Sosyal medyada bir video dolaşıyor. Bir hanımefendi bebek bezini bile tane tane aldığını söylüyor ancak daha sonra yine Ak Parti’ye oy vereceğini söylüyor. Ne diyorsunuz?” sorusu üzerine ise şu ifadeleri kullandı:

“Kabahati vatandaşta aramak yerine kendimizde arayalım. Muazzam projeler yaptı CHP. 1500 TL asgari ücret dedi. AKP 1300 TL dedi. Halk Ak Parti bunu yapar dedi onlara onlara oy verdi. CHP emeklilere iki maaş ikramiye dedi. AKP 1000 TL yardım dedi. Halk “yapsa yapsa Ak Parti yapar” dedi onlara oy verdi. Her bir projemiz çok güzel halkta karşılık buluyor, diğer siyasi partiler bunu alıyor kullanıyor ve bunu halka iyi anlatarak halkın oyunu alıyor. AKP bunu billboardlarında gösterdi. “Herkes konuşur AK Parti yapar” dediler. Vatandaşa bunu aşıladılar. Bizim de “CHP doğru konuşur ve yapar”ı anlatmamız gerek halka. Sokak örgütlenmesi modelini yapıp 365 gün 24 saatlik çalışma programıyla vatandaşın emrine amade olmak zorundayız.”