Prof. Dr. Ahmet Saltık’tan korkutan açıklama: Yeni varyantın adı…

Yayın tarihi: 28 Temmuz 2021 Çarşamba 3:16 pm - Güncelleme: 28 Temmuz 2021 Çarşamba 3:16 pm

Halk sağlığı uzmanı Prof. Dr. Ahmet Saltık, Gün Ortası’na konuk oldu. Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre 51 can kaybı ve 19 bin 761 yeni vaka kaydedildiğini değerlendiren Saltık, “İktidar dünyanın her yerinde vakanın arttığı bahanesine sığınamaz” dedi.

Kurban bayramındaki toplumsal hareketliliğin ve yakınlaşmanın etkilerini henüz görmediğimizi ifade eden Saltık, “Ağustos’un ilk haftasında tablo bütünüyle açığa çıkacaktır. İktidarın hatalı davranışları yüzünden sonbahara kalmadan 4. dalga gelecek” dedi.

Aşı sayısının fazla olmasına rağmen aşılamanın, aşı karşıtları sebebiyle yavaş ilerlemesini değerlendiren Saltık konuyla ilgileri de şöyle söyledi:

“Dilerseniz aşı çekincesi ya da aşı reddi deyin, ikisi de toplum sağlığını tehdit ediyor. Kimi insan aydınlatıldığı zaman ikna oluyor. Demek ki, aşı güvenliği ile ilgili açık oturumlar yapılmalı. Sağlık iletişimi olan uzmanlar halkı bu bağlamda bilgilendirilmelidir. Böylece birtakım çekinceleri olan insanları aşı eylemine yönlendirebiliriz” dedi. Son verilerle 22 milyon insanın aşılanmadığını belirten Saltık, bu sayısının dörtte bire tekabül ettiğini söyledi.