Prof. Ayşe Buğra’dan Erdoğan’a yanıt: Esefle karşılıyorum

Yayın tarihi: 5 Şubat 2021 Cuma 6:00 pm - Güncelleme: 5 Şubat 2021 Cuma 6:08 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bu ülkede Soros’un adeta temsilcisi olan kişinin karısı da aynı şekilde Boğaziçi’nde provokatörlerin içerisinde yer alan bir kadındır” sözleriyle hedef aldığı Prof. Dr. Ayşe Buğra’dan “Esefle karşılıyorum, memleketim adına üzülüyorum” yanıtı geldi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma namazında çıkışında iş insanı Osman Kavala’nın eşi Prof. Dr. Ayşe Buğra’yı hedef aldı. Erdoğan, Buğra için, “Yani aynı zihniyet şu Osman Kavala denilen bu ülkede Soros adeta ofisi olan temsilcisi olan kişinin karısı da yine aynı şekilde Boğaziçi Üniversitesi’nde bu provokatörlerin içerisinde yer alan bir kadındır. Şimdi biz ülkemizi, böyle nadide bir üniversitemizi bunları alın istediğiniz gibi karıştırın mı diyeceğiz. Buna müsaade etmemiz mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Buğra, Kavala’nın bugünkü duruşması sonrası Erdoğan’ın sözlerine şu yanıtı verdi: “Bu olan biteni bir hukuk süreci olarak yorumlamak imkânsız. 3.5 yıldır süren ve gittikçe ağırlaşan bir eziyet süreci. Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarını esefle karşılıyorum, memleketim adına üzülüyorum.”

Kavala’nın yargılandığı casusluk davası Gezi davasıyla birleştirildi

Erdoğan’dan Boğaziçi açıklaması: Yürekleri yetse cumhurbaşkanı da istifa diyecekler