Prenses Diana’nın şaşırtan hemşehrisi

Yayın tarihi: 20 Ekim 2021 Çarşamba 8:10 pm - Güncelleme: 20 Ekim 2021 Çarşamba 8:10 pm

 Galler Prensesi Diana Spencer’ın çocukluk evinin bulunduğu, Birleşik Krallık’taki Althorp Malikanesi’nde yapılan bir kazıda, en az 40 bin yıl öncesine ait süslü deniz kabukları bulundu. Homo sapiens’in yakın kuzenlerinin, bölgeye en az 400 bin yıl önce gelip yerleştiği biliniyor.

1997’de şüpheli şekilde hayatını kaybeden Galler Prensesi Diana Spencer’ın çocukluk evinin bulunduğu, Birleşik Krallık’taki Althorp Malikanesi’nde yapılan bir kazıda, en az 40 bin yıl öncesine ait süslü deniz kabukları bulundu. Kazıya liderlik eden Dijital Arkeoloji Enstitüsü’nün yöneticisi Roger Michel, “Bu kabuklar oyulmuş. Süslemede veya mücevheratta kullanılmış olabilirler” diye konuştu. Michel, Spencer’ların arazisinde ortaya çıkan eserleri incelemeye devam edeceklerini söyledi. Arkeolog ayrıca bölgedeki kazıların da süreceğini vurguladı.

Bulunan kabukların, Neandertallerin bugünkü Britanya topraklarında yaşadığının kesin olduğu bir dönemden kaldığı belirtildi. Neandertallerin deniz canlıları ve kabuklarından kolye ve mağara süslemeleri yaptıkları da ortaya çıktı. Bu da Prenses Diana’nın mülkünde bulunan deniz kabuklarının Neandertaller tarafından kullanılmış olabileceğini düşündürdü.

Öte yandan uzmanlar, Homo sapiens’in de yaklaşık 40 bin yıl önce bugünkü Britanya’ya göç etmeye başladığını ortaya koymuştu. Homo sapiens’in bölgeye gelmesi, Neandertallerin sonunu getirmişti. İşte bu nedenle, uzmanlar kabukların aslında Homo sapiens tarafından da işlenmiş olması ihtimalini dışlamadı.

Düğüne tek gitmek istemeyenler için Tinder’dan yeni özellik!