Prens Salman resmen laikliği getiriyor

Yayın tarihi: 26 Şubat 2024 Pazartesi 11:54 am - Güncelleme: 26 Şubat 2024 Pazartesi 1:00 pm

Suudi Arabistan’da, 2034 Dünya Kupası için de kullanılması beklenen yeni Prens Muhammed bin Selman Stadyumu tanıtıldı. Tanıtımda laik bir devlet düzenine ve kadınların özgürce giyinmesine vurgu yapıldı.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi’nin ismi verilen stadyum, 200 metre yükseklikteki Tuwaiq Dağları’nın üstüne inşa edilecek. Stadyumun çevresinin toplam uzunluğu 1,5 kilometreye kadar ulaşan dev ekranlarla kaplanacağı duyuruldu.

Bunun yanı sıra, stadyumun zemininin sökülüp birleştirilebilir şekilde yapılacağı ve futbol karşılaşmalarına ek olarak ragbi, boks, karma dövüş sanatları ve e-spor etkinliklerine de ev sahipliği yapabileceği kaydedildi.

YAPAY GÖLDEN SOĞUK HAVA YAPILACAK

Stadyumun yılın tüm aylarında kullanılabilmesi için çevre dostu bir klima sisteminin de bulunacağı belirtildi. Yüksek miktarda enerji tüketimi yapılmaması için stadyumun altında yapay bir göl oluşturulacağı, bu gölde biriken yağmur sularının bir buz duvarının içine pompalanmasıyla elde edilen soğuk havanın stadyumu soğutmak için kullanılacağı ifade edildi.

LAİK ÜLKE VURGUSU

Suudi Arabistan’da yaşayan kadınlar için birçok yenilik getiren ve ‘Cadılar Bayramı’ gibi festivallerin de düzenlenmesine engel olmayan Prens Selman, stadyumun tanıtımında kıyafet dayatmasına maruz kalmayan laik bir devlet düzeninde yaşayan kadınlara dikkat çekti.

Kaynak: TELE1