Prens Harry ve Meghan Markle ile ilgili yeni detaylar

Yayın tarihi: 8 Nisan 2021 Perşembe 12:47 am - Güncelleme: 8 Nisan 2021 Perşembe 12:47 am

ABD’de yayımlanan ünlü televizyon programı Oprah Winfrey Show’a verdikleri röportajla son zamanlarda gündemde olan İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth’in torunu Prens Harry ve eşi Sussex Düşesi Meghan Markle’ın ilk Netflix projesinin detayları paylaşıldı.

Kraliyet ailesindeki görevlerini bırakarak ABD’ye yerleşen Prens Harry ve Meghan Markle, Oprah Winfrey’e verdikleri röportaj sonrası İngiliz medyasının radarında kalmayı sürdürüyor.

İddialar sonrası tüm gözlerin üzerlerine çevrildiği çift, Netflix için hayata geçirecekleri ilk projeyi duyurdu. Geçtiğimiz yıl Netflix ile milyonlarca dolarlık bir anlaşmaya imza atan Harry ve Meghan, platform için Invictus Oyunları’nı seyirciyle buluşturacak.

Çiftin kurduğu Archewell Productions’ın üstlendiği ‘Invictus’un Kalbi’ adlı belgesel formatındaki yapımda 2022’de Lahey’deki Invictus Oyunları’nda mücadele edecek sporcular konu alınacak. Koronavirüs nedeniyle gelecek yıla ertelenen oyunlarda yer alacak sporcu ve organizatörlerin sahne arkası hikayeleri ve organizasyona hazırlık süreçleri, meraklısıyla buluşturulacak.

Netflix’ten yapılan açıklamaya göre Prens Harry’nin kendisi de kamera karşısına geçecek. Belgesel dizisini Orlando von Diesel yönetecek, Joanna Natasegara da yapımcılığını üstlenecek. Bu ikili, Suriye’deki ‘yardım kuruluşu’ Beyaz Miğferler’i konu alan ‘The White Helmets’ ile 2017’de ‘En İyi Kısa Belgesel’ dalında Oscar ödülü kazanmıştı.

Kendisi de Afganistan’da görev yapmış olan ve birçok kez Taliban’ın sözlü hedefinde kalan Prens Harry öncülüğünde 2014’te başlayan Invictus Oyunları’nda yaralı, sakat ya da hasta gazi askerler 9 dalda yarışıyor. Prens Harry ve Markle, resmi olarak ilk kez kamera karşısına da 2017’de Toronto’da düzenlenen bu organizasyonda çıkmıştı.

Kraliyet Ailesi’nden ayrılıklarının ardından önce Kanada’ya, ardından da ABD’ye taşınan çift Netflix’in yanı sıra Spotify’la da anlaşma imzalamıştı.