Prens Andrew: Kraliçe’nin hayatında büyük bir boşluk oluştu

Yayın tarihi: 11 Nisan 2021 Pazar 5:02 pm - Güncelleme: 11 Nisan 2021 Pazar 5:02 pm

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ile geçtiğimiz gün hayatını kaybeden Edinburgh Dükü Prens Philip’in ikinci oğlu Prens Andrew, Prens Philip’in ölümünün Kraliçe Elizabeth’in hayatında ‘büyük bir boşluk’ bıraktığını söyledi.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in eşi Edinburgh Dükü Prens Philip, geçtiğimiz gün (9 Nisan Cuma) hayatını kaybetti. Elizabeth-Philip çiftinin ikinci oğulları Prens Andrew de Prens Philip’in ölümüne ilişkin söyledi. Prens Andrew, Prens Philip’in ölümünün Kraliçe Elizabeth’in hayatında ‘büyük bir boşluk’ bıraktığını söyledi. Prens Andrew, “İngiltere halkı büyükbabasını kaybetti ve Kraliyet Ailesi, vefatın ardından büyük bir kayıp hissediyor” dedi.

CENAZE TÖRENİ 17 NİSAN’DA

Kraliyet Ailesi’nden yapılan açıklamada ise Prens Philip’in cenaze töreninin 17 Nisan Cumartesi günü yerel saatle 15.00’te yapılacağı belirtildi. Törenin, koronavirüs tedbirleri kapsamında 30 kişiyle sınırlı tutulacağı ve Philip’in yaşamını yitirdiği Windsor Kalesi’ndeki St. George Şapeli’nde düzenleneceği ifade edildi.

Öte yandan ABD’de yaşayan Sussex Dükü Harry’nin de cenaze törenine katılacağı açıklandı. Ancak yaz aylarında doğum yapması beklenen hamile eşi Meghan Markle’ın doktor tavsiyesi doğrultusunda törene katılmayacağı öğrenildi.