Pratik Ev Temizliği İçin Profesyonel Öneriler

Yayın tarihi: 29 Temmuz 2020 Çarşamba 7:57 pm - Güncelleme: 30 Temmuz 2020 Perşembe 11:01 am

Güzel ve estetik görünen bir eve sahip olmak istiyorsanız bazı pratik bilgiler çok işinize yarayabilir.

Bir evin en iyi şekilde görünmesini sağlayan unsurlardan bir tanesi de temizliktir. Evinizin dekoru ne kadar güzel olursa olsun, eviniz temiz olmadığı sürece bu evin herhangi bir albenisi kalmaz. Eğer güzel ve estetik görünen bir eve sahip olmak istiyorsanız, evinizi temiz tutmaya özen göstermeniz gerekiyor. Geçmiş zamanlarda ev hanımlarının fazla olması nedeniyle bayanlar tarafından yapılan temizlik işleri, kadınların iş hayatına katılması ile birlikte profesyonel ekipler tarafından da yapılmaktadır. Kadınlarımız her ne kadar iş hayatına girmiş olsalar da, ev temizliğinin büyük yükünü genelde onlar çeker. Bu yazımızda, Ankara temizlik şirketleri tarafından sıkça kullanılan pratik ev temizliği önerileri ile evinizi daima düzenli ve temiz nasıl tutabilirsiniz bunu aktaracağız.

Temizlik yaparken hijyene dikkat etmeniz daha başarılı işler çıkarmanıza yardımcı olur. Temizliğin ilk ve en önemli kurallarından birisi de her yerin aynı yöntem ve ekipmanla temizlenmesi değil, alana uygun ekipman ve temizlik yöntemi ile temizlenmesidir. Ev temizliğini gösteren en önemli unsurlardan birisi ev içerisindeki havanın temizliğidir. Bunun için temizlik yapmadan önce evinizi havalandırmaya özen göstermeli, ev içerisindeki kötü kokuların çıkmasını sağlamalısınız. Kısa ama düzenli temizlik önerileri ile her daim evinizi daha iyi gösterebilir, evinizin kirlenme süresini geciktirebilirsiniz.

Ev temizliğini kısa sürede yapanlardansanız mobilyalarınızın genellikle açık renkli olmasına özen göstermelisiniz. Çünkü koyu renkli mobilyalar tozları daha çok belli etmektedir. Zemin kısmının da açık renklerde olması daha kısa sürede temizliği tamamlamanıza yardımcı olur. Halılarınızı belirli aralarda havalandırarak fazla kir tutmasını önleyebilir, perdelerinizi de belirli aralıklar ile yıkayarak daha temiz olmasına dikkat edebilirsiniz.

Temizliğe başlarken en az kullanılan odalardan başlamaya özen gösterin. Odanın zeminini sildikten ve süpürdükten sonra tozları alabilir, kısa süre içerisinde bu odaların temizliğini tamamlayabilirsiniz. Su değiştirerek yapmanız gereken temizlik sürecinde, küçük odalar sonrasında ilk temizlik yapılacak yer mutfak ardından ise yatak odası, salon ve antre olarak sıralanmalıdır.

Temizliklerde dikkat edilecek en önemli unsurlardan bir tanesi de temizlik aşamalarıdır. Yani bir oda içerisinde temizliğe başlarken ilk olarak eşyaların tozunu almalısınız. Eğer halı veya kilim gibi ürünler varsa bunları havalandırmalı daha sonra elektrikli süpürge ile çekmelisiniz. Vileda uygulaması ile zemini temizleyebilir, kokulu temizlik malzemeleri seçerek odanızın daha hoş kokmasını sağlayabilirsiniz.

Mutfak Temizliği İçin Öneriler

Ev temizliğinde en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi mutfak’tır. Evinizin diğer odalarına göre daha yorucu ve daha uzun süre gerektiren mutfak temizliği, birebir sağlığınızı ilgilendirdiği için özenli ve hijyenik olarak yapılmalıdır. Mutfak temizliğine başlarken ilk olarak beyaz eşya temizliğinden başlayabilirsiniz.

En çok dikkat edilmesi gereken beyaz eşyalardan birisi olan buzdolabı, temizlik aşamasında tamamen boşaltılmalıdır. Ardından ise sünger yardımıyla temizlenmeli ve havlu ile kurulanmalıdır. Ortalama 2 haftada 1 kez temizlenmesi önerilen buzdolapları, sirkeli su ile de hijyenik bir şekilde silinebilmektedir. Fakat sirkeli su ile temizlik yapacaksanız buzdolabınızı fişten çıkarmaya dikkat etmelisiniz.

Beyaz eşya temizliği sonrasında el atmanız gereken yer mutfak dolaplarıdır. Doğal temizlik malzemeleri kullanılarak yapılması önerilen bu temizlikte, dolap içerisi boşaltılmalı, silinmeli ve kurulanmalıdır. Dolap temizliği sonrasında ise mutfak tezgahınızı hijyenik bir şekilde temizlemeli, odanızı süpürmeli ve vileda çekerek mutfak temizliğini tamamlamalısınız.

Banyo Temizliği İçin Öneriler

Ev içerisinde en çok bakteri oluşumunun olduğu yerlerden birisi olan banyolar, sürekli olarak derinlemesine temizlenmeli ve pis bırakılmamalıdır. Burada dikkat edeceğiniz en önemli noktalardan birisi klozet temizliği ve duşakabin temizliğidir. Klozet temizlerken çamaşır suyu içerikli ürünler kullanmalı, klozet fırçasını da aynı şekilde çamaşır suyu ile temizlemelisiniz.

Evin en çok kullanılan alanlarından birisi olan banyolarda, derz temizliği de önemli bir konudur. Derz aralarını temizlerken, temizlik firmaları tarafından sıkça kullanılan çamaşır suyu ve eski bir diş fırçasından faydalanabilir, daha sonra iyi bir şekilde durulayarak parlak ve temiz derzlere sahip olabilirsiniz.

Bunun yanı sıra lavabo ve duş alanı temizliğinde de mutlaka çamaşır suyu içerikli ürünler kullanmaya dikkat etmelisiniz. Bu tarz ürünler bakteri oluşumunu engellemekte başarılıdır. Banyo oyuncaklarınızı, çöp kovanızı, havluluklarınızı ve banyonuzda yer alan diğer ürünleri dikkatli bir şekilde temizlemeli, hijyenik olmasına özen göstermelisiniz.

Salon Temizliği İçin Öneriler

Ev içerisinde mobilyaların en fazla alan kapladığı yerlerin başını salonlar çekmektedir. Salon dekorasyonunu korumak için iyi bir şekilde temizlemeli, odanın sık sık havalandırmasına dikkat etmelisiniz. Doğru bir salon bakımı ile hem eşyalarınızı daha uzun süre kullanabilir hem de daha temiz ve hijyenik salonlara kavuşabilirsiniz.

Salon temizliğine başlarken ilk yapmanız gereken ortalığı toparlamaktır. Yerde veya mobilya üzerinde kalan ve salona ait olmayan tüm eşyalar toparlanmalı daha sonra ise salon eşyalarının tozunu almaya geçmelisiniz.

Toz alma işlemi sonrasında ise perde, halı ve koltuk temizliğine geçilmelidir. Salon temizliğinde halılarınızı havalandırmaya, perdelerinizi ön yıkama ile çamaşır makinesinde yıkamaya ve koltuklarınızı iyi bir şekilde silmeye özen gösterebilirsiniz. Buhar içerikli ürünler ile daha sağlıklı temizlik yapabilirsiniz.

Bu işlemler sonrasında kapı ve pencere temizliğine sıra gelmektedir. Toz ve kirlerden arındırmanız gereken kapı ve pencere temizliğinde, sirkeli sudan faydalanabilirsiniz. Salon temizliğini tamamlamak için ise yapacağınız son şeyler yerleri süpürmek ve vileda ile silmek olacaktır. Bu öneriler ile temizlik sürelerinizi kısaltabilir daha başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz.

Daha detaylı ve profesyonel bir temizlik yaptırmak için Ankara temizlik firması ile iletişime geçebilirsiniz.