Prag’tan ödül getiren ‘Yaren’ leylek anne oldu

Yayın tarihi: 3 Mayıs 2021 Pazartesi 5:20 pm - Güncelleme: 3 Mayıs 2021 Pazartesi 5:24 pm

Bursa’nın Karacabey ilçesinde Uluabat Gölü’nün kıyısındaki kırsal Eskikaraağaç Mahallesi’nin maskotu ‘Yaren’ leyleğin 3 yavrusu dünyaya geldi.

Her yıl göç mevsiminde Afrika kıtasından göç eden leyleklerin yaşadığı, Türkiye’nin Avrupa Leylek Köyü Ağı’na üye tek bölgesi Eskikaraağaç’ta halkın ‘Yaren’ adını verdiği leylek, yuvasında yumurtalarından yeni çıkan yavrularını besliyor.

Yaren’in yuvada eşi ve yavrularıyla yaşamı, Karacabey Belediyesinin yakın bir noktaya yerleştirdiği 24 saat çekim yapan kamerayla belediyenin web sitesi ‘yarenleylek.com’ ve YouTube üzerinden canlı yayınlanıyor. Yoğun ilgi gören yayının kayıtlarında henüz çatlamamış yumurtaların bulunmasından dolayı yavru sayısının artması bekleniyor.

PRAG TÜRKİYE’YE ÖDÜL GETİRDİ

9 yıldır her göç zamanı geldiği köyde, Adem Yılmaz’ın kayığına konan ‘Yaren’, geçen aylarda yeniden geldi. Yaren Leylek’in 10’uncu kez gelişi, köylüler tarafından sevinçle karşılandı. Adem Yılmaz ile hikayesi 2019 yılında ise Karacabey Belediyesi’nin katkılarıyla, Yönetmen Burak Doğansoysal tarafından belgesel yapıldı Belgesel, Prag Film Ödülleri’nde En İyi Belgesel ödülünü kazandı.

Gecikince Adem Amca endişelendi fakat Yaren Leylek 10. yılda da geldi