Fatih Portakal’dan Erdoğan’a ‘edepsiz’ yanıtı

Yayın tarihi: 16 Aralık 2018 Pazar 10:58 am - Güncelleme: 16 Aralık 2018 Pazar 10:59 am

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dünkü Denizli mitinginde Fox TV Ana Haber sunucu Fatih Portakal’a da değindi.

Mitinge katılan binlerce kişiye Portakal yuhalatılırken, Erdoğan da, “Bir tanesi TV ekranlarından kendini bilmez, haddini bilmez, edep yoksunu bir tanesi çıkmış sokağa davet ediyor. Ahlaksıza bak, ahlaksıza bak. Bu ne terbiyesizliktir? ” ifadesini kullandı.

Erdoğan’ın bu sözlerine Portakal bugün Twitter hesabından yanıt verdi. Portakal, A Haber sunucusu ve Takvim yazarı Erkan Tan’ın Gezi Parkı eylemcileri için kullandığı “Başları kesilmelidir” ifadesini hatırlatarak, şunları yazdı: “Başları kesilmelidir,” diyene de bir iki laf edilseydi keşke. Her şey bir tarafa,“edepsiz ve ahlaksız” demeseydi iyiydi.

Fransa’daki ‘Sarı Yelekliler’ eylemlerini ve  Erdoğan’ın eylemleri değerlendirmesini yorumlayan Portakal, Hadi bakalım barışçıl bir eylemle zamları, doğalgaz zamlarını protesto edelim. Hadi bakalım, yapalım. Yapabilecek miyiz?” diye sormuştu. Fatih Portakal, bu yorumunun ardından Hükümet Sözcüsü Ömer Çelik tarafından eleştirilmiş, sosyal medyadan da yüzlerce tehdit almıştı.