Porselen ve zirkonyum diş kaplama fiyatları 2021

Yayın tarihi: 4 Nisan 2021 Pazar 5:21 pm - Güncelleme: 5 Nisan 2021 Pazartesi 5:30 pm

Dişlerimizde oluşan büyük çürükler, dolgular ve kanal tedavisi gibi prosedürler dişin yapısal bütünlüğünün bozulmasına neden olabilir. Bu tür olgularda uygulanan kaplamalar; dişi çepeçevre sararak daha uzun süre fonksiyon görmesine katkıda bulunur.

Porselen diş kaplama TDB nin belirlemiş olduğu rehber tarifeye göre 2021 yılı için 930TL olarak belirlenmiştir. En uygun fiyatlı seçenek olan metal destekli porselen kaplama için belirtilen bu fiyat; zirkonyum, empress ya da lamine kaplama tercih edildiğinde 2000 lira gibi yüksek rakamlara ulaşabilmektedir.

Hangi kaplama türü ne zaman seçilebilir?

Zirkonyum Kaplama: Zirkonyum kaplama günümüzde en çok tercih edilen kaplama türüdür. Ön dişler dahil ağzın her yerinde kullanılabilir. Zirkonyum altyapısı oldukça güçlüdür ve kırılmalara karşı son derece dayanıklıdır.

Uzun köprülerde çok önerilmeyen bu kaplamalar, dişlerin tek tek kaplanması yada kısa köprülerde tercih edilebilecek en başarılı restorasyonlardan birisidir.

Kaplama diş fiyatları hesaplanırken TDB nin tarifesine ek olarak kıymetli metal ücretininde eklenmesi gerekir.

Metal Destekli Kaplama: Metal alt yapının üzerine porselen tabakaları uygulanarak elde edilen kaplama biçimidir. Dayanıklı bir yapıya sahiptir. Alt kısımdaki metal ışık geçirmez bu nedenle diş eti renginde koyulaşma veya matlaşma oluşabilir. Ön dişlere genelde uygulanması tavsiye edilmez.

Metal destekli kaplama fiyatı 930TL dir.

Empress (Tam Seramik) Kaplama: Empress kaplamalar köprü tedavilerinde tercih edilmez. Tamamen cam seramikten üretilen bu kaplamalar; uygulandığı dişe mükemmel bir estetik ve ışık geçirgenliği sağlar. Empress kaplama diş fiyatı içinde yine kıymetli metal ücretinin ilgili tutara eklenmesi gerekmektedir.

Daha fazla bilgi ve detaylar için Antalya diş kliniği web sitesinden ücretsiz destek ve bilgi ve fiyat alabilirsiniz.