Porsche’den devrim niteliğinde karar

Yayın tarihi: 23 Mart 2022 Çarşamba 9:00 am - Güncelleme: 23 Mart 2022 Çarşamba 9:16 am

Lüks otomobil denince akla gelen ilk markalardan biri olan Porsche, sadece kendi müşterilerinin kullanabileceği özel şarj istasyonları kuracak.

Porsche’den devrim niteliğinde karar! Otomobil dünyasında pek çok farklı marka ve buna bağlı olarak da pek çok alternatif isim bulunmaktadır. Bu markalar; kalite, satış rakamları ya da çevre hassasiyetlerine göre değil hitap ettikleri kitlelere göre sınıflandırılırlar. Örneğin FIAT denildiğinde, ülkemizde daha çok alt gelir grubuna ait kişilerin tercih ettiği otomobiller akıllara gelirken, Porsche denildiğinde ise daha çok zengin kesim diye hitap edilen gelir grubuna yönelik otomobil üreten bir marka akla gelmektedir.

İşte Porsche’de bu algının devam edebilmesi ve müşterilerinin kendilerini özel hissedebilmesi için yatırımlarını arttırarak sürdürmeye devam ediyor. Şirketten yapılan son açıklama ise, elektrikli otomobilleri tercih edecek müşterilerini ilgilendiriyor.

Alman otomobil devi tarafından yapılan açıklamaya göre, Porsche bundan sonra sadece Porsche sahiplerinin kullanabilecekleri özel şarj istasyonları üretecek. Bu açıklamadan gayet net bir şekilde anlaşılacağı üzere, bu şarj istasyonlarından diğer marka araç sahipleri yararlanamayacak. Üstelik şirket, bu istasyonların sadece birere şarj depolama yeri olmasını da istemiyor.

 

Porsche

Açıklamanın satır aralarında verilen bilgilere göre, Porsche sahipleri araçları şarj olurken bu istasyonlarda oturup dinlenebilecek, bir şeyler yiyebilecek ve hatta multimedya sistemleri sayesinde keyifli vakit geçirebilecekler.

Üstelik bunun için onlarca yıl beklenilmesine de gerek olmayacak. Şirket, bu proje üzerindeki çalışmalara çoktan başlanıldığını ve yakın bir zaman içerisinde önce Avrupa’da daha sonra Amerika Birleşik Devletleri ve Çin’de bu istasyonların hizmet vermeye başlayacağını duyurdu.

Google, sonunda Android’e de o özelliği getiriyor