Porçay’a, uyuşturucuya özendirmekten 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi, sosyal medya ayağa kalktı: ‘#freeporçay’

Yayın tarihi: 18 Şubat 2021 Perşembe 11:22 pm - Güncelleme: 18 Şubat 2021 Perşembe 11:23 pm

YouTube’da çektiği parodi videolarıyla bilinen ‘Porçay’ı “Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımını özendirmek’ suçlamasıyla 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Konu üzerine sosyal medyada başlayan “#freeporçay” etiketi binlerce paylaşım aldı.

YouTube’da çektiği parodi videolarıyla bilinen ‘Porçay’ kullanıcı adlı sosyal medya fenomeni Ö. A.’ya ‘Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımını özendirmek’ suçlamasıyla 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

T24’ün haberine göre; İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Porçay’ın çektiği ‘Ot İçiyorum’ başlıklı parodi video nedeniyle 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

Mahkeme, Ö. A.’nın ‘Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımını özendirmek’ gerekçesiyle 4 yıl 2 ay hapsine hükmederken, T24’e konuşan Porçay kararı istinafa taşıyacaklarını söyledi.

“UYUŞTURUCUYA TEŞVİK ETMEK BİR KENARA, KULLANMAM BİLE”

Sürecin 2018’de başladığını belirten Porçay, şarkısının ve klibinin parodi olduğunu vurgularken, şu ifadeleri kullandı:

“Olayın gerçekliğini kavramakta zorluk çekiyorum. Uyuşturucuya teşvik etmek bir kenara, kullanmam bile. Elimden geldiğince şarkımın parodi olduğunu belli etmeye çalıştım. Bu şarkıyı, dinleyen herhangi bir insanın ciddiye almasının imkanı yok. Aksine klipte uyuşturucu yüzünden hayatı mahvolan bir insanı canlandırdığımı, izleyen herkes kolayca fark edebilir. Bu durumdayken bunları yaşamak beni son derece üzdü ve yıprattı.”

Öte yandan, sosyal medyada #freeporçay etiketiyle Porçay’a binlerce destek mesajı geldi.

“OLAYIN GERÇEKLEŞTİĞİ HALA İDRAK EDEBİLMİŞ DEĞİLİM”

Karar sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Porçay, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Yaptığım Ezhel parodisi yüzünden bugün hakim hakkımda 4 yıl 2 ay hapis cezasına karar verdi. Olayın gerçekliğini hâlâ idrak edebilmiş değilim bu yüzden üzerinde konuşmam doğru olmaz, yakında geçirdiğim süreci bir videoda anlatacağım.”