Polonyalı Kaleci Lionel Messi’nin penaltısını nasıl kurtardığını anlattı

Yayın tarihi: 1 Aralık 2022 Perşembe 3:37 pm - Güncelleme: 1 Aralık 2022 Perşembe 3:37 pm

Polonyalı Kaleci Wojciech Szczesny, Lionel Messi’nin penaltı atışlarını incelediğini ve nereye şut atacağını tahmin ettiği için penaltıyı kurtardığını söyledi.

FIFA 2022 Dünya Kupası C Grubu son maçında Arjantin‘in Polonya’yı 2-0 mağlup ettiği maçta Polonya Kalecisi Wojciech Szczesny’nin Lionel Messi’nin penaltısını kurtarması dikkat çekmişti. Wojciech Szczesny, maçın ardından penaltı hakkında açıklamalarda bulundu.

PENALTILARI İNCELEMİŞ

TVP’ye konuşan Szczesny, Messi’nin kullandığı penaltı atışlarını inceleyerek hangi bölgeye şut çekeceğini tahmin ettiğini söyledi.

Szczesny pozisyon hakkında şunları söyledi: “Hakeme, Messi’nin yüzüne elimle dokunduğumu söyledim ama penaltı olduğunu düşünmüyorum. Hakem aksini karar verdi ancak sorun değil. Gösteriş yapmalıyım. Artık Messi’nin nereye şut atacağını bildiğimi söyleyebilirim. Leo bazı penaltılarda kaleciye bakıyor, bazılarına ise sert vuruyor. Sert vuracaksa soluma doğru vuracağını biliyordum. Topa gelirken hiç duraksamadığını gördüm ve sert vuracağını hissettim Kurtardım. Mutluyum çünkü sonunda o penaltı bir şeyler kazandırdı. Bu çok büyük bir memnuniyet”

Arjantin ve Polonya son 16’da